Vigdis Hjorth - «Arv og miljø»

Vigdis Hjorth skrev en av fjorårets mest kontroversielle bøker. Nå slår søsteren tilbake: - Det var absurd, helt sykt

- Jeg ville stå opp for foreldrene mine, sier Helga Hjorth, som har skrevet «motsvar» til søsteren - i sin egen roman.

SKAPTE DEBATT: Vigdis Hjorth (til høyre) skapte debatt om virkelighetslitteratur med romanen «Arv og miljø» i fjor høst. Nå gir søsteren Helga Hjorth ut en egen roman, som motsvar til søsterens bestselger. Foto: Sturlason / Jørn H. Moen / Dagbladet
SKAPTE DEBATT: Vigdis Hjorth (til høyre) skapte debatt om virkelighetslitteratur med romanen «Arv og miljø» i fjor høst. Nå gir søsteren Helga Hjorth ut en egen roman, som motsvar til søsterens bestselger. Foto: Sturlason / Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag gir Helga Hjorth ut boka «Fri vilje» på Kagge forlag, skriver Aftenposten.

Boka er ifølge forfatteren en motytring til storesøster Vigdis Hjorths omdiskuterte roman «Arv og miljø», som skapte debatt i fjor høst om bruk av levende modeller i skjønnlitteraturen.

«Arv og miljø» tar blant annet for seg en arvekonflikt mellom søsken. Hovedpersonen forsøker også å overbevise søsknene om at hun har blitt utsatt for seksuelle overgrep av faren.

Ifølge Aftenposten skriver Helga Hjorth i «Fri vilje» om en familie som opplever å bli brukt som levende modeller i en roman.

- Absurd

«Hovedpersonen, den yngste søsteren, forteller om familiens reaksjoner når storesøsteren gir ut en roman der familiekonflikter brettes ut. Blant annet avviser hun påstander om incest. Bortsett fra at navnene er endret, er karakterene og historiene de samme som i Arv og miljø.» heter det i artikkelen.

Til Aftenposten sier Helga Hjorth at hun kjente igjen hele historien fra høsten faren døde, da hun leste «Arv og miljø».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer