Vigeland-statuene sensurert

Bare Sinnataggen fikk gå fri. Se video av sinte turgåere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FROGNERPARKEN/OSLO (Dagbladet.no): I dag fikk turister, syklister, morgenvandrere og hundeluftere i Vigelandsparken seg en overraskelse.

Flere ringte til Dagbladet og fortalte om det merkelige synet: Svarte lapper var hengt over kjønnsorganer og rumpesprekker på de fleste figurene på brua. Og en uheldig statue hadde i løpet av natten fått brystene dekket til.

(Se video av forbipasserende som forsøker å fjerne lappene øverst i saken.)

Sinne og latter

Hvem som står bak sesuren av en av Norges mest internasjonalt kjente serverdigheter vites ikke, men de Dagbladet.no var i kontakt med var ikke overbegeistret.På en plakat, som ble beslaglagt av Park- og idrettsvesenet, sto det følgende: «Det er for mye nakenhet i aviser og blader, så her på brua er grensen nådd!»

Folk i parken reagerte med både latter og sinne. Andre syklet rundt og fjernet lappene. Ifølge Park- og idrettsvesenet var det hengt opp neste hundre lapper rundt om kring.

Ekstraarbeid

- Ja, både på tissen og rumpa, sier en ansatt som ikke vil stå fram med navn.

Etter at de fleste osloborgerne ble vekket opp av Østlandssendingen med nyheten om sensuraktiviteten i nattens mulm og mørke, måtte folk fra kommunens friluftsetat rykke ut og rydde opp. Mathew Wills dro selv litt på smilebåndet, men måtte erkjenne at dette for ham bare resulterte i ekstraarbeid som han gjerne ville vært foruten på en ellers fin marsmorgen i Oslo, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer