Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Viggo jubler for «Påskelabyrintens» lyttertall: - Formidabelt

Hadde en markedsandel på hele 70 prosent.

PÅSKESTEMMEN: For mange er Viggo Valle den ultimate påskestemmen. Nordlendingen har ledet «Påskelabyrinten» på NRK P1 i 30 år. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
PÅSKESTEMMEN: For mange er Viggo Valle den ultimate påskestemmen. Nordlendingen har ledet «Påskelabyrinten» på NRK P1 i 30 år. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Formidabelt!, utbryter radioprofil Viggo Valle til Dagbladet.

Årets utgave av det svært populære radioquizprogrammet «Påskelabyrinten» på NRK P1 hadde i snitt 763 000 lyttere, ifølge ferske tall fra NRKs analyseavdeling.

Det er en oppgang på 84 000 lyttere fra i fjor, da snittet lå på 679 000 per program.

- Dette er de beste tallene vi har hatt siden digitaliseringen startet, og jeg må si at det er meget tilfredsstillende. Det viser at «Påskelabyrinten» har satt seg som en norsk påsketradisjon som folk bare må få med seg, sier Valle.

I år fylte programmet 30 år, og ifølge Valle er det mange faktorer som spiller inn på oppslutningen, blant annet hvordan påskeværet er på Østlandet.

- Er det godt vær går tallene ned, men dette er utrolig. Jeg blir ganske ydmyk av slike nyheter. Lyttertiden har vært oppe i hele 35 minutter, sier Valle.

Årets tall gir «Påskelabyrinten» en markedsandel på utrolige 70 prosent.

- Det er ikke et mål i seg selv at tallene skal opp hvert år. Vi vil først og fremst lage et lytterverdig program, forteller Valle.

Vinneren av 30-årsjubileet for «Påskelabyrinten» gikk til læreren Anne Grønlie, som ble med på sin 50-årsdag 13. april og hang med helt til mål påskeaften.

Vinneren fikk 10 000 kroner å reise for, samt tursekk og ei T-skjorte

I 30 år har Viggo Valle tilbrakt påsken i et radiostudio. Verken Syden-varme eller skiferie frister mer enn å lage «Påskelabyrinten» for norske lyttere, fortalte Valle til Dagbladet forrige uke.

- Jeg har aldri gjort annet, og ville antakelig fått kraftige abstinenser.

Han forteller at han har laget 2000 oppgaver i løpet av sin tid som «Påskelabyrinten»-general, og at han gjerne fortsetter i 30 år til - så lenge kreativiteten er på topp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media