- Vikarene var faretruende gode

Linn Skåber er dritnervøs før «Nytt på nytt»-combacket.

COMEBACK: Linn Skåber hadde tatt på seg armbånd som skulle bringe lykke i første comeback-sending. I kveld er hun tilbake i «Nytt på Nytt»-stolen. Foto: Nina Hansen. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
COMEBACK: Linn Skåber hadde tatt på seg armbånd som skulle bringe lykke i første comeback-sending. I kveld er hun tilbake i «Nytt på Nytt»-stolen. Foto: Nina Hansen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Jeg har vært ordentlig nervøs. Faktisk nesten verre enn jeg var før aller første program, sier Linn Skåber (40), og viser at hun på armen er pyntet med et armbånd som skal bringe lykke.

- I første program begynte jeg liksom på null. Å skulle hoppe på igjen etter en pause er nesten verre, sier hun.

- Den siste uken har jeg krampelest aviser. Det er faktisk sånn at jeg ofte er mer nervøs her enn på en teaterpremiere. Vikarene har jo også vært faretruende gode.

For å sikre seg selv mot nervene i kveldens sending valgte hun ut gjesten sin selv. Det ble mannen som forbindes nesten like mye med den løse latteren sin som Norwegian, Bjørn Kjos.

- Han er ekstremt trivelig. Han ler jo av alle vitsene, og var en god støtte gjennom programmet, sier Linn Skåber etter comebackopptaket i går kveld.

Aktiv dame I høst har håndplukkede komikere prøvd å fylle Skåbers sko. Ifølge Lisa Tønne, (som har vært en av vikarene journ. anm) har de hjulpet Skåber med å realisere seg selv.

På NRK har vi i høst sett Skåber i skikkelsen som sosiopaten uten en eneste antenne i liksomdokumentaren «Hjertet til hjertet - spelet», samtidig har hun vært opptatt med oppsettingen «Kåre, Linn, men Christian Skolmen» på Chat Noir.

Forestillingen ble aldri den publikumssuksessen Chat Noir håpet på. Den kjente trioen slet med å fylle salene og spilte ofte for halvfulle saler.

KOMPLETT TRIO:  Linn Skåber er igjen tilbake på NRK1 sammen med Knut Nærum og Jon Almaas Foto: Nina Hansen
KOMPLETT TRIO: Linn Skåber er igjen tilbake på NRK1 sammen med Knut Nærum og Jon Almaas Foto: Nina Hansen Vis mer

- Jeg har aldri gått i kjelleren på grunn av dårlige kritikker eller få folk i salen. Jeg tror heller aldri at jeg har spilt for fulle saler. Det hadde vært verre hvis jeg hadde skrevet stykket for noen andre, sier Linn Skåber og vedgår at hun har lyst til gjøre flere show.

Inspirert Selv om hun fredagskveldene har vært opptatt med å stå på scenen, har hun fått med seg de fleste av «Nytt på Nytt»-sendingene. De har ikke lidd av Linn Skåbers fravær. Faktisk har seertallene steget og noen av programmene har snust på 1,5 millioner seere.

- Det har vært veldig gøy å være tilskuer også. Jeg er inspirert på en ny måte, sier Linn som svarer bekreftende på at hun har fått realisert seg selv denne høsten.

- Betyr det også at det er flere enn Niels (sønnen på 7 år, journ. anm) som venter på deg hjemme? Ja, barnevakten, sier Linn med et smil. 

To andre karer var også svært glade for å se Linn igjen da den faste «Nytt på Nytt» gjengen igjen var samlet i går.

- Det føles ordentlig trygt og godt å ha henne tilbake. Vikarene gjorde en god jobb, men det føltes egentlig som å ha en haug med gjester. Det er godt at trekløveret er samlet igjen, jeg kjenner at kjemien er tilbake, sier Jon Almaas.

DEN UTVALGTE: Skåber har valgt seg Norwegian-sjef Bjørn Kjos som makker under kvedens Nytt på nytt-sending. - Han er ekstremt trivelig. Han ler jo av alle vitsene, sier Skåber om Kjos-valget. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET.
DEN UTVALGTE: Skåber har valgt seg Norwegian-sjef Bjørn Kjos som makker under kvedens Nytt på nytt-sending. - Han er ekstremt trivelig. Han ler jo av alle vitsene, sier Skåber om Kjos-valget. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET. Vis mer