Vikarer uten vern

ARBEIDSLIV: Adeccos slagord «Better work, better life» er et slag i ansiktet for mange av selskapets ansatte.

SOSIAL DUMPING: Da jeg begynte å tale de utnyttede vikarenes sak overfor ledelsen i Adecco Hospitality, førte det til at jeg ble frosset ut ved å få færre og færre oppdrag, forteller kronikkforfatteren. Foto: AFP/Scanpix
SOSIAL DUMPING: Da jeg begynte å tale de utnyttede vikarenes sak overfor ledelsen i Adecco Hospitality, førte det til at jeg ble frosset ut ved å få færre og færre oppdrag, forteller kronikkforfatteren. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Adecco svarer på anklagene: - Vi kjenner oss ikke igjen

I LØPET AV de siste to månedene har mediene avdekket en rekke tilfeller av grove overtramp vikarbyrået Adecco har begått mot sine ansatte.

Blant annet har Dagbladet fortalt at Adecco-vikarer jobber for kommunene som renholdere, lærervikarer og barnehageassistenter for helt ned mot 115 kroner i timen, og at de jobber under ulovlige arbeidstidsordninger og uten overtidsbetaling.

FOR NOEN ÅR TILBAKE var jeg ansatt som vikar i Adecco Hospitality i en ettårsperiode. Jeg tok på meg oppdrag som servitør, konferansevertinne, bartender og hovmester. Da jeg innledet mitt ansettelsesforhold i Adecco hadde jeg allerede flere år bak meg innen restaurantbransjen, og var derfor en av de mest erfarne servitørene vikarbyrået kunne by på.

I begynnelsen opplevde jeg derfor en form for favorisering fra ledelsen, og det første halve året fikk jeg tilbud om veldig mange oppdrag. Ikke bare fikk jeg mange tilbud, men jeg opplevde også en helt tydelig forskjellsbehandling blant vikarene når det kom til kvaliteten på oppdragene jeg ble tilbudt. Flere av Adeccos kunder var kjent blant vikarene som forferdelige steder å jobbe, og det var blant de ansatte en kamp om å få de beste oppdragene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer