Populær: NRKs humorserie «Vikingane» har slått godt an blant internasjonale seere etter at den engelske versjonen ble lagt ut på Netflix. Video: Viafilm/NRK. Vis mer Vis mer Vis mer

«Vikingane» blant verdens 100 mest populære serier: - Vi tok en risiko

Bykset på IMDB.

(Dagbladet): Etter at strømmetjenesten Netflix publiserte NRK-serien «Vikingane» 18. august, har det internasjonale publikummet trykket den til sitt bryst. Nå er serien kommet inn på Internet Movie Databases (IMDB) liste over de 100 mest populære TV-seriene i verden.

Serien er spilt inn to ganger, i en norsk versjon og en engelsk. Det er den engelske versjonen, med tittelen «Norsemen», som vises på Netflix.

- Det er veldig gøy! Serien lå først på 750. plass, og så hoppet den opp på 98, sier Christina Rezk Resar, sjef for humorredaksjonen i NRK, til Dagbladet.

Skuespillere øker i popularitet

Hun synes særlig det er stas at skuespillerne Silje Torp og Mariann Saastad Ottesen også har gjort et byks på IMDBs liste over populære skuespillere. Nå er begge rangert blant de 5000 mest populære skuespillerne i verden.

Ifølge Filter film og TV har Torp og Saastad Ottesen gått fra henholdsvis 23 144. og 12 246. plass, til 3482. plass for Torp og 2510. plass for Saastad Ottesen.

- Vi tok en risiko da vi spilte inn serien på to språk, og da er det gøy at det funker, forteller Resar.

Også sesong to ble spilt inn på begge språkene, før de visste om Netflix ville kjøpe den. Nå jobber de med å ferdigstille andre sesong, og de er i dialog med Netflix om kjøp av denne også.

- Netflix har ikke hatt noen stor reklamekampanje, så det er jungeltelegrafen som gjør at populariteten vokser, sier Resar, og legger til at de snart går i gang med å skrive manuset til sesong tre.

Gode seertall

Serien slo også godt an da den hadde premiere for norske seere på NRK i oktober i fjor. 646 000 seere fikk med seg første episode på lineær TV 21. oktober.

Alle episodene ble først lagt ut på NRK nett-tv 14. oktober, og fram til 25 oktober hadde 249 000 sett første episode her.

Totalt har serien et gjennomsnitt på 748 000 seere, om man legger sammen lineær TV-seing, opptak, repriser og nett-tv fram til nå. Den første episoden er sett av totalt 1 022 000 seere på NRKs platformer.