Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vikingarna gjenforenes

Christer Sjögren ser fram til å synge med «grabbarna» igjen.

GJENFORENES: Tolv år etter at Vikingarna satte punktum gjenforenes de for én kveld, på svensk TV. Her er (fra venstre) saksofonisT Tony Eriksson, manager og tidligere bandmedlem Jörgen Arnemar og vokalist Christer Sjögren avbildet i 2004, året de la opp. Foto: NTB Scanpix
GJENFORENES: Tolv år etter at Vikingarna satte punktum gjenforenes de for én kveld, på svensk TV. Her er (fra venstre) saksofonisT Tony Eriksson, manager og tidligere bandmedlem Jörgen Arnemar og vokalist Christer Sjögren avbildet i 2004, året de la opp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det sier 66-åringen til dansebandmagasinet Får Jag Lov.

Vikingarna la opp i 2004, men skal nå møtes for å gjøre en eksklusiv gjenforening for én kveld.

Ifølge magasinet kommer gjenforeningen til å finne sted i forbindelse med innspilling av TV4-programmet «Tack för dansen» på starten av sommeren. 

Sjögren sier til Får Jag Lov at det ikke bare er spillinga han ser fram til.

Den tidligere dansebandkongen gleder seg også til å sette seg ned med bandkollegene og snakke om minner fra Vikingarna-karrieren.

- Følelsesladde saker Også overfor Expressen lover Sjögren at bandmedlemmene kommer til å fortelle om livet i Vikingarna.

SER FRAM TIL GJENFORENING: Christer Sjögren, vokalist i Vikingarna. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SER FRAM TIL GJENFORENING: Christer Sjögren, vokalist i Vikingarna. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det kan jo bli både tårer og mye latter. Det hadde jo så stor betydning i våre liv. Det er klart at det kommer til å bli følelsesladde saker. Men jeg tror det blir mest glede, sier han til den svenske avisen.

Men selv om Sjögren nå ser fram til å spille gamle slagere igjen, var han først i tvil om det var det rette å gjøre.

Til Expressen forteller vokalisten at han av gammel vane takket nei til å delta på «Tack för dansen», og at det krevde flere uker med overtalelse før han endret mening.

Slet med alkohol Etter å ha solgt om lag 11 millioner album og turnert i flere tiår er det nærliggende å tro at det er mange minner å hente fram.

Sjögren har tidligere snakket ut om hvordan livet på veien har preget ham. Blant annet har forholdet til alkohol vært tidvis turbulent.

- Jo mer man presterer, eller jo mer oppmerksomhet man har fått fra publikum, desto større blir tomheten når man stenger hotelldøren etter seg, sa 66-åringen i fjor.

Da Dagbladet møtte Sjögren i 2014 åpnet artisten blant annet opp om rykter, utroskap og forholdet til kona Birgitta.

- Jaa, det er klart det var fristelser. Men Birgitta og jeg har hatt et godt ekteskap, og vi har vært sammen i så mange år, at jeg ville ikke ødelegge det, selv om vi har hatt våre kriser som alle andre, sa han den gang.

- Men vi kan jo også snu på det: Tenk så mange kvinner jeg har stått imot, sa han lattermildt

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart