- Vikingene er her!

CHICAGO (Dagbladet): - Hvilket fantastisk band fra vikingland, brøler radio-dj Tim Virgin ut til sine 1,1 millioner lyttere. Han har Stavanger-bandet Getaway People i studio. Bandet er totalt ukjente hjemme i Norge, men i Chicago blir de tatt imot som ekte popstjerner.

- Dette er den ultimate guttedrømmen, innrømmer bassist Pål Morterud (31). Sammen med fire andre siddiser har han fått en gedigen sjanse på det amerikanske markedet. Mens Norge feiret påske startet Getaway People sin USA-turné. I hånda har de en svært lukrativ og prestisjetung platekontrakt fra Columbia Records i New York. Og det stopper ikke der. For da bandet, som her til lands bare er kjent blant kjennere av Stavangers bandmiljø, kom til Chicago, opplevde de sine første 30 meter med autografjegerkø. Getaway-hva-da-sa-du?

Getaway-sug

Getaway Peoples debutsingel, «She Gave Me Love», har vært en større radiohit i Chicago i ukevis. På byens alternativ rock-radio, Q101, har den vært blant lytternes mest etterspurte låter i to måneder.
- You guys are fuckin' awesome, brøler Tim Virgin så de småsjenerte musikerne fra Stavanger nesten faller av stolen. - Men folk har vært så bitre fordi dere ikke har hatt noen plater til salgs, understreker den entusiastiske radio-dj-en. Men i påskeuka kom endelig albumet «The GetawayPeople» ut på det amerikanske markedet. Ikke endelig fordi det har tatt siddisene så lang tid å få sin guttedrøm realisert. Men endelig fordi suget etter Getaway-plata har vært stort i Chicago den siste tida.

Getaway People har sittet hjemme i Stavanger og laget musikk sammen de tre siste åra. Men uten å markere seg utenfor hjembyen.
Men da bandet hadde debutalbumet sitt ferdiginnspilt forrige sommer fikk de en rekke signeringskåte amerikanske storselskaper på nakken, deriblant både Atlantic og PolyGram-labelen Mercury. I forbindelse med en konsert bandet holdt i Stavanger i august, kom Columbias Kevin Patrick over fra New York for å tilby bandet en sjuplaters internasjonal kontrakt. Getaway sa ja, og dermed ble siddisbandet det foreløpig siste kapitlet i historien om norske popartister med gyllen mulighet over hele verden.

- I popverdenen er det nok av artister som hausses opp uten å få til noe som helst. Vi har ingen illusjoner. Mister Columbia interessen for oss kan de kaste oss vekk som en skitten klut. Men uansett hvordan det går er det utrolig morsomt å ha fått denne sjansen, understreker Getaway Peoples åndelige leder og ansvarlig for tekst og musikk, Per Kristian Ottestad.

Etter lydsjekken har plateselskapet invitert et femtitall bransjefolk til et utested der de kan få møte Get away People. Bassist Morterud nyter det hele. Han smiler fra øre til øre og feirer dagen med en solid drink fra baren og en bunke sigaretter.

Bor i New York

- Vi kommer til å bo i New York i et par år for de pengene vi har fått i forskudd for debutalbumet. Så får vi se hvordan det går. Men foreløpig er dette sabla gøy!

En drøy halvtime seinere går Getaway på scenen. Vel 700 har møtt opp for å se bandet live. Konserten går fint (se egen sak), og etterpå står over 200 mann i kø for å sikre seg bandets autografer.

- Hvilken egotripp, sier vokalist Per Kristian Ottestad, og gliser rått.

Etter åpningen i Chicago fortsetter GetawayPeoples USA-turné til blant annet Cleveland, Minneapolis, Dallas, Houston og St. Louis.

Billboard

<B>PÅ BYTUR:</B> Per Kristian Ottestad og Espen Noreger slåss om pommes frites i band-bussen.