Vikingfilm med Phillippe og Bean

Amerikanske Ryan Phillippe og britiske Sean Bean skal spille vikingene Thorfinn og Hakon i en ny vikingfilm regissert av en nederlandsk regissør.

Menno Meyjes, som tidligere har skrevet manus til «The Color Purple», hulkefilmen fra 1985, den spanske erotiske thrilleren «Obsession» og var med på skrive historien i «Indiana Jones and The Last Crusade», tar nå for seg vikingene, melder filmbladet Empire.

Meyjes beskriver vikingfilmen som «en kjærlighetshistorie skrevet i ild og blod». Tittelen blir «Last Battle Dreamer», og i tillegg til de to herrene står også den australske skuespilleren Abbie Cornish på rollelisten når filminnspillingen begynner senere i år
.

Historien foregår på 700-tallet, og vikingkrigeren Thorfinn (Philippe) invaderer England sammen med sin arrede bror Hakon (Bean).

Empire gjetter på at Cornish’ rolleskikkelse får Thorfinn til å mildnes, og at den barskere broren ikke er særlig begeistret for å måtte slutte å røve, plyndre og voldta.

Som regissør er Meyjes akkurat i ferd med å gjøre ferdig etterarbeidet på tyrefekterdramaet «Manolete», der han både har skrevet og regissert, med Adrien Brody og Penelope Cruz i hovedrollene.

NTB

RYAN PHILLIPPE: Ryan har spilt i filmer som «Flags of our fathers» og «Gosford park». Foto: SCANPIX
RYAN PHILLIPPE: Ryan har spilt i filmer som «Flags of our fathers» og «Gosford park». Foto: SCANPIX Vis mer
<B>SEAN BEAN</B> Bean er blant annet kjent fra «Ringenes Herre», samt en rekke roller som skurk.