Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vikingskipet lastet med 6000 dansegale

Danseånden sto til OL-medalje da 6000 mennesker svingte seg til Ole Ivars, Vikingarna og Vazelina Bilopphøggers under gårsdagens dansegalla i Vikingskipet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når vi har 5000- 6000 mennesker her, er det nok alltid noen som bikker over. Men alt i alt er det lite bråk og tull. Vi har fire politifolk som er her, vi har vakter og folk fra Røde Kors, forsikret arrangementssjef Odd Steinar Pedersen i Hamar Olympiske Anlegg i går, seks år etter at han og Ole Ivars dro det hele i gang.

Swing på sakene

På scenen i går stilte også Grand Prix-vinnerne Brødrene Olsen. Og blant dem som fikk swing på sakene, var duoen Hilde Furuseth (25) og Nils Øyen (34).

De var høyt og lavt, men hadde trukket seg utenfor det borsyreglatte dansegolvet.

- Jeg går bare ut for å danse, sier Hilde.

- Og jeg danser mye, legger hun litt truende til, så dansepartner Nils skutter seg.

- Og det er Ole Ivars som lokker oss, sier begge. Han bor på Elverum og hun i Brumunddal, men de møtes for å danse så ofte som de kan.

- Det kommer folk fra hele landet hit for å danse, sier en stolt Odd Steinar Pedersen.

Mer stil

- Er det litt mer stil her enn på en vanlig lørdagskveld på lokalet?

- Ja, det er nok det. Og de som kommer hit er mest de litt voksne, fra 35 og oppover. Og de kommer fra hele landet! Her er det folk fra Alta, og utenfor står det en campingvogn med noen fra Narvik. Det er busser fra Trondheim og Østfold, sier Pedersen.

Da han og Ole Ivars dro det hele i gang for seks år siden, var det for at dansebandinstitusjonen skulle feire sitt 30-årsjubileum - i Vikingskipet.

- Da kom det 9000 stykker, sier Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen, og himler med øynene.

- Så for oss er det noe spesielt med Vikingskipet. Atmosfæren er en ting, men jeg kan ikke få fullrost publikum nok, de er ufattelig danseglade, sier han.

Danse fikk folk - hele lørdagskvelden.

Men på mandag er det definitivt slutt: Da legges høstens første is.

«Når vi har 5000- 6000 mennesker her, er det nok alltid noen som bikker over.»

Odd Steinar Pedersen, arrangementssjef