Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Helsetjenesten

Viktig å holde på sykepleiere i eldreomsorgen

Tilgang på tilstrekkelig og kompetent personell er en forutsetning for gode og trygge helse- og omsorgstjenester.

GODE LEDERE: - Vi trenger ledere som vet hvor skoen trykker, skriver helse- og omsorgsminister Bent Høie i denne replikken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GODE LEDERE: - Vi trenger ledere som vet hvor skoen trykker, skriver helse- og omsorgsminister Bent Høie i denne replikken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette har vi løftet fram i stortingsmeldingen om framtidas primærhelsetjeneste og i vår nasjonale helse- og sykehusplan.

Dagbladet skrev 30. november om spørreundersøkelsen fra velferdsforskningsinstituttet Nova, som viser at halvparten av sykepleierne ønsker å slutte i jobben eller er usikre på om de vil fortsette.

Rapporten viser også at halvparten ønsker å fortsette og opplever en spennende arbeidsplass. Det de framhever som viktig er nettopp de forholdene regjeringen styrker gjennom vår politikk: God ledelse, jobbe med andre med god kompetanse og en arbeidsplass som ønsker å tilby helse og pleie med kvalitet.

Regjeringen har i årets statsbudsjett satt av om lag 1,2 milliarder kroner til tiltak i Kompetanseløft 2020. Vi har økt bevilgningen til grunn-, videre- og etterutdanning av ansatte i omsorgstjenestene med 80 millioner kroner, og har foreslått en ytterligere styrking i budsjettet for 2017.

Vi har også økt midlene til den nasjonale lederutdanningen for primærhelsetjenesten, slik at det denne høsten var 160 ledere som begynte dette studiet. Dette gir mer kompetanse og bedre ledelse i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

Vi trenger ledere som vet hvor skoen trykker, som vet å etterspørre ansatte med riktig kompetanse og som organiserer arbeidet slik at kompetansen blir godt utnyttet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!