DEBATT

Innvandring

Viktig med restriktiv innvandrings-politikk

Regjeringens restriktive, rettssikre og ansvarlige innvandringspolitikk ligger fast, selv om Frp har gått ut av regjering.

De som trenger beskyttelse, skal få det. Men asylinstituttet har aldri vært ment til å håndtere den migrasjonen vi har sett de siste årene, skriver Monica Mæland som 24. januar fikk nøkkelen til Justis og beredskapsdepartementet av Jøran Kallmyr. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
De som trenger beskyttelse, skal få det. Men asylinstituttet har aldri vært ment til å håndtere den migrasjonen vi har sett de siste årene, skriver Monica Mæland som 24. januar fikk nøkkelen til Justis og beredskapsdepartementet av Jøran Kallmyr. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Forutsigbarhet og tydelighet på innvandringsfeltet er til det beste for alle. Jeg er opptatt av at Norge skal ta ansvar for folk på flukt - samtidig som vi ikke tar et større ansvar enn det vår egen størrelse og bærekraft tilsier.

Som ny justis- og beredskapsminister har jeg pekt ut tre satsingsområder: Å styrke arbeidet mot vold mot barn og unge, en styrking av beredskapen, og en restriktiv, rettssikker og ansvarlig innvandringspolitikk.

Norge skal være et trygt land å bo i. Da må vi ha løsninger for din, min og våre barns trygghet. En avgjørende del av denne tryggheten innebærer å føre en ansvarlig innvandringspolitikk.

Muligheten til å søke asyl er en grunnleggende menneskerett, som vi selvsagt skal ivareta. De som trenger beskyttelse, skal få det. Men asylinstituttet har aldri vært ment til å håndtere den migrasjonen vi har sett de siste årene.

Etter en svært krevende situasjon med flyktningkrisen og stor asylsøkertilstrømning til Norge, har det samlede antallet kvoteflyktninger og asylsøkere gått kraftig ned. I 2019 var antallet kvoteflyktninger høyere enn antallet asylsøkere som kommer uanmeldt over grensen til Norge. Det er bra. Det handler om forutsigbarhet – både for migranten selv og for norske myndigheter. Med en tydelig og forutsigbar innvandringspolitikk forhindrer vi at flere legger ut på en farefull ferd over Middelhavet med høy risiko for eget liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer