KOMMENTARER

Viktig melding, ikke lytt på radio

Politikere uten visjoner bygger DAB.

ØRELYD: Radio er ikke lenger lineært og stasjonært, men mobilt og on demand. Ideen om DAB henger igjen i gammel mediemakt. FOTO: SCANPIX
ØRELYD: Radio er ikke lenger lineært og stasjonært, men mobilt og on demand. Ideen om DAB henger igjen i gammel mediemakt. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Norske politikere har har bestemt seg for å gjøre 15 millioner FM-radioer helt ubrukelige. Det er en dårlig idé.

Tvangsdigitaliseringen av radionettet er ingen teknisk diskusjon. Det er en pinlig oppvisning i visjonsløs nasjonsbygging.

Politikere med visjoner bygger framtida

Visjonære statsledere sørger for å gjennomføre store infrastrukturprosjekter som kommer fremtidige generasjoner til gode. Det krever mot og langsiktighet, og evne til å se gjennom kortsiktige gevinster og snevre interesser.

Isteden har politikerne latt radiobransjen få bestemme hvordan vi skal lytte til radio i framtida. Det måtte gå galt.

Det er ikke så ille at pengene til DAB nettet er bortkastet. Kostnaden til selve nettet var bare på en milliard. Vi er jo vant til dette nå. Våre politikere pleier å gå seg bort i komplekse, gammeldagse og dyre løsninger når de skal forholde seg til teknologi.

Walkie Talkie til seks milliarder

Som da vi brukte 600 millioner kroner på Flexus-kortet, bare for å finne ut at det var en dårlig ide å bygge igjen kollektivtransporten i Oslo med bommer og plastkort når alle lurte på hvorfor man ikke bare kunne betale billetten med mobilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer