Viktig norsk pop-aften

Sårt har de vært savnet i lengre tid, noen trodde kanskje de hadde begynt å ta sommerjobben på bensinstasjonen litt for seriøst, eller kranglet litt for voldsomt om den siste pilsen. Men nei da, ekte euro-country-ørken-rockere gir seg ikke så lett! Cinnamoon er tilbake. Med seg på So What denne kvelden, har de pop-yndlingene i American Suitcase.

Det er ikke hva som helst som gjør at Cinnamoon kryper ut i offentlighetens lys igjen. Anledningen er nemlig at Big Dipper slipper bandets debut 7” akkurat denne kvelden! Med akustisk gitar, fuzzbass og dampmaskintrommer vil bandet markere dette med et show verdig apokalypsens tre ryttere. Forutsatt at grunnmur og sikringer holder løpet ut.

Det nye millenniet har hittil vært innholdsrikt for American Suitcase og deres fans, med utgivelse av to langspillere og opptredener på festivaler i Los Angeles, Moss og Tromsø. Musikken til Suitcase burde nå være kjent for de fleste, men kan stadig beskrives som power pop, eller som den australske nettfanzinen «Popboomerang» beskrev deres siste plate Bluefoot: "Jangle heaven!"

Popåret 2000 har vært det mest begivenhetsrike året i American Suitcase sin karriere uten at det nødvendigvis betyr så mye. Debutplaten Bluefoot ble sluppet 10. mai og beviste at man nå også i Norge kan lage gitar-pop i verdensklasse uten store budsjett.

I sommer spilte American Suitcase på International Pop Overthrow i Los Angeles, og vakte med rette oppsikt. De fikk også en glimrende anmeldelse i LA Times for sin opptreden på festivalen.

I løpet av høsten er Bluefoot i full distribusjon i Australia, Storbritannia, USA og Sverige. I tillegg vil den om kort bli gitt ut av det spanske plateselskapet Snap!! Records i alle andre EU-land. Platen har høstet glimrende kritikker i amerikanske, engelske og australske musikk tidsskrifter. American Suitcase har såvidt begynt arbeidet med oppfølgeren til Bluefoot som vil bli utgitt i løpet av 2001.