Anmeldelse Øyvind Holen og Mikael Noguchi - «Drabant Volum 3»

Viktig oppgjør med oslopolitikernes behandling av taggere

Siste bind av «Drabant» er en verdig avslutning på en aldersoverskridende ungdomsserie.

NULLTOLERANSE MOT GRAFITTI: Det tegnes et bilde av politikere som i sin tid mobiliserte mot et kunstnerisk uttrykk, men ignorerte levekårsutfordringer, skriver Dagbladets anmelder om Øyvind Holen og Mikael Noguchis finale i den tegnede oppvekstskildringen «Drabant Volum 3». Illustrasjon fra boka.
NULLTOLERANSE MOT GRAFITTI: Det tegnes et bilde av politikere som i sin tid mobiliserte mot et kunstnerisk uttrykk, men ignorerte levekårsutfordringer, skriver Dagbladets anmelder om Øyvind Holen og Mikael Noguchis finale i den tegnede oppvekstskildringen «Drabant Volum 3». Illustrasjon fra boka. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er seks år siden forfatter Øyvind Holen og tegner Mikael Noguchi utga første bind av tegneserien «Drabant». En oppvekstskildring fra et graffitimiljø i Groruddalen på 1990-tallet.

Mye har skjedd i Norge siden den gang. Groruddalen har blitt et nasjonalt diskusjonstema og yndet skrekkeksempel på mislykket integrering fra innvandringskritiske krefter. Samtidig har forfatter Zeshan Shakar, med sin strålende roman «Tante Ulrikkes vei», klart å fange dalen av i dag på en måte som gir innsikt for alle som vil lese.

Vennskaplig gjenforening

Også i de tre hovedpersonenes liv har det skjedd mye siden vi sist sa farvel til dem i 1995. Det nye millenniet er så vidt i gang, og de tidligere vennene har mistet kontakten. Fredrik har fått en sønn, som han har litt samvær med, Victor sliter med å nedbetale boten på 122 750 kroner som han fikk for graffitimaling. Samtidig er Camilla i ferd med å sjekke ut av en avrusningsklinikk. Når dama til Fredrik kaster ham ut, kontakter han sin gamle kamerat Victor, og det samme gjør Camilla. Dermed blir det på nytt liv i det gamle taggercrewet, og Camilla har også et og annet å avsløre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer