Viktig rockhistorie

Dagbladet anmelder musikkbøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Sju år er gått siden den norske rockhistorikeren Christopher Hjort kom med sitt forrige verk, den omfangsrike og kritikerroste «Jeff’s book», om gitaristen Jeff Beck og hans karriere.

Nå er han på banen igjen med ei ny bok, og det er fremdeles sekstitallets gitarhelter det dreier seg om.

Dype røtter

For så vidt har denne boka en noe villedende undertittel. Kun navnet Eric Clapton er nevnt, men boka har foruten Clapton også gitaristene Peter Green og Mick Taylor som en slags grunnstamme. Alle tre er musikere med dype røtter i blues, og felles for dem var at de alle spilte i bandet til bluesforkjemperen, multimusikeren og bandlederen John Mayall på rekke og rad fra 1965 til 1969.

Også Mayall og bandet hans, The Bluesbreakers, har fått sin karriere plassert under lupen, sammen med diverse andre samtidige notabiliteter og grupper. Foruten Mayall’s Bluesbreakers refereres det til Cream, Blind Faith og Claptons gruppe Derek & The Dominoes. Peter Green settes i sammenheng med Peter B’s, Mayall og Fleetwood Mac, og Mick Taylor plasseres med både Gods, John Mayall og The Rolling Stones. Bare for å gi et inntrykk av hvor omfattende innholdet egentlig er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer