Viktige tema som aldri når overflaten

«Kan ikke kalles en vellykket debut.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: «Alle drap er felles gjerninger», heter det i denne boka, som både er og ikke er en slags krim. Den er fortalt av en døende mann, som ser tilbake på en lang og komplisert historie der sønnens skjebne er sentral.

Mannen er arbeidsformann på en fabrikk på et lite sted. Han skaffer sønnen jobb, og en arbeidsulykke gjør at sønnen mister hendene. Og dermed også viljen til å leve.

Det er en tung tematikk i denne boka som kretser rundt død og dødsønske, hevn, rasisme, stormannsgalskap. Fabrikksjefens sønn er døende av leukemi. Her er en mulig selvmordspakt eller et mulig mord. Etter hvert flere drap og endelig fortellerens selsomme rolle i sønnens død. Parallelt får vi høre om fabrikken, kynisk renkespill og ulovligheter

«Parabellum» kan ikke kalles en vellykket debut. Jeg vet sant å si ikke engang om jeg helt forstår hvor forfatteren vil, annet enn at det skal være et psykologisk portrett som kretser rundt menneskets lodd og skyldighet. Men boka er altfor lang, utflytende og til dels kryptisk. Det er trist, fordi forfatterpsevdonymet åpenbart vil si noe viktig. Han får bare ikke riktig brakt det til overflaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer