Vil aldri legge opp

Svaret på spørsmålet var selvsagt Broder Daniel, og Jørgen W. Frydnes, Therese Juland og Christopher Viland har vunnet signert plate.

(Dagbladet.no): Håkan Hellström, Håkan Hellström. Han har sunget seg inn i hjertene våre med tekstlinjer som «En dag kommer jag och du verkligen bli gamla / Men jag älskar dig NU». Han har pisket oss til å danse villere enn vi trodde vi kunne til hipphipphurrarefrenget i «Kom igen Lena». Han har latt oss få kjenne på natta i avslutninger som:

Det var så mörkt
Den kvelden jag gikk hem
Jag hade hoppats på något, hoppats på något
Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt

Gir seg aldri

Nå har han sluppet «Et Kolibarns Bekännelser». Som vanlig følte han seg sliten og tom etter plateinnspillinga var ferdig.

– Selvfølgelig var jeg utslitt. Man skal jo være utslitt, hvis ikke har man ikke gitt alt. Det viktigste er at plata blir bra, har han fortalt Dagbladet.

Han har flere ganger truet med å gi seg, men forsikrer:

– Egentlig kommer jeg nok aldri til å legge opp.

Fem år har gått siden solodebuten «Känn ingen sorg for mig Göteborg». Håkan har blitt 30 (faktisk blir han 31 bare dager før han innleder norgesturneen i april). Anmelderne av sistealbumet peker på at han har blitt roligere.

Selv mener Håkan at han ikke har forandret seg mye.

– Rockemusikk er fortsatt det beste jeg vet. Jeg har fortsatt den bensinen i blodet. Jeg tror aldri den går ut, sier han.

Ravnen Håkan

Det er ikke første gang han har blitt beskyldt for å stjele fra andre musikere, på sistealbumet. Selv bagatelliserer Håkan det hele.

– Jeg gjør hva som helst for å lage god musikk. Alle musikere stjeler fra andre. Noen ganger må man stjele litt for at melodiene skal nå nye høyder. Det er det som driver musikken videre, sier han.

– Jeg forsøker bare å lage et godt håndverk, jeg ser musikken som et håndverk. Men låtene har ingen entydig stil. Det er de som spiller på dem som farger skiva. Man glemmer nesten hvilket arbeid det er, man vrir på seg selv og det gjør litt vondt i blant. Men jeg føler at dette er det ytterste og vakreste jeg kan gjøre, sier Håkan.

Les hva han svarte leserne.

MØT HÅKAN TILBAKE TIL BRASIL: På en kald oslodag varsler Håkan Hellström at han skal dra tilbake til Brasil neste januar. - Jeg blir der på ubestemt framtid denne gangen, skriver han.