Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil aldri mer jobbe for Buli

Det kan bli svært vanskelig å arrangere ny festival - selv om Quart redder seg unna konkurs.

FÅR KONKURSVARSEL: Quart-eier Arild Buli har to uker på seg for å skaffe penger til lønn. Ellers bærer det til skifteretten. Foto: Anders Grønneberg
FÅR KONKURSVARSEL: Quart-eier Arild Buli har to uker på seg for å skaffe penger til lønn. Ellers bærer det til skifteretten. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

||| - Jeg kan vanskelig se for meg at at jeg vil jobbe mer for Arild Buli, sier Carl Jørgen Fjermeros, cateringansvarlig under årets Quart-festival.

Quart-veteranen er en av om lag 60 ansatte i Quart 09 som ikke har fått utbetalt lønn. Nå er tålmodigheten slutt.

Tidligere i kveld meldte Dagbladet.no at Quart vil bli begjært konkurs i morgen. Nå er det klart at Fjermeros vil levere en såkalt konkursvarsel tidlig i neste uke.

Det skjer etter at han i likhet med flere andre ansatte leverte påkrav om lønn for fire uker siden, uten at pengene kom på bordet.

Nå har festival-eier Arild Buli to uker på seg til å skaffe penger til lønn. Klarer han ikke det, vil festivalen bli begjært konkurs.

- Jeg har forklart Arild Buli at jeg er nødt til å gjøre dette. Alt det formelle må være i orden hvis ikke mister jeg rettighetene mine i forhold til lønnsgarantifondet, sier Carl Jørgen Fjermeros til Dagbladet.    

Han vil ikke ut med hvor mye Quart skylder i lønn til ham personlig, men kilder sier til Dagbladet at det totale lønnskravet mot festivalen er på over to millioner kroner.  

Fjermeros var blant mange i rockmiljøet i Kristiansand som lot seg overbevise av planene til Arild Buli.

- Jeg hadde veldig stor tiltro til ham, sier Fjermeros.

Årets Quart endte som kjent med 15 millioner kroner i gjeld.

I likhet med mange andre som jobbet hardt for å stable den gjenopplivede festivalen på beina, vender Fjermeros nå Buli ryggen.

Dermed kan det bli vanskelig å mønstre det helt nødvendige manskapet for nye konserter på Odderøya neste år - uansett om Arild Buli klarer å skaffe penger i tolvte time.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media