Vil åpne graven

Jimi Hendrix' halvsøster og far vil åpne opp graven til gitarist-legenden. De vil stille ut hans levninger for fansen. Artistens venner er sjokkert over planene.

- Det finnes ikke ord som kan beskrive hva jeg føler for dette, sier Noel Redding, tidligere bassist i Jimi Hendrix Experience.

- Det er helt sykt. Først trodde jeg det ikke var sant, men jeg kjenner Janie, dessverre. Jeg vet at hun vil stå på for å få dette til, sukker han overfor det britiske nyhetsbyrået Wenn.

- Pengebegjær

Hendrix døde i 1970 av en overdose og er begravet på Greenwood-kirkegården i Seattle i USA. Men nå vil altså hans halvsøster grave opp levningene - og hun har fått med seg artistens 84 år gamle far, Al, på ideen.

De har planer om å plassere «gitaristenes gitarist» i et nybygget, lite mausoleum - og vil kreve inngangspenger fra folk som vil besøke det meget spesielle gravstedet.

- Det finnes ingen grenser på familiens pengebegjær, sier Kathy Etchingham, som var nær venn, og en gang også kjæreste, med Hendrix.

Trist

Etchingham har blitt nedringt av folk som ber henne stoppe de ville planene.

- Janie sier at hun gjør dette for fansen, men nei, dette er bare for trist. Om Jimi hadde visst dette her. Han var et klokt og ydmykt menneske, fortsetter en fortvilet Etchingham.

Både hun og Noel Redding anklager Janie Hendrix for å gjøre alt for å tjene penger på sin døde halvbror.

- Siden hun overtok dødsboet for fem år siden har hun solgt alt fra golfkøller til stoler med Jimi Hendrix' ansikt på, sier Redding, som nå vil jobbe for å stoppe planene.

Verken Janie eller Al Hendrix vil kommentere planene.