Vil Apple prøve å stanse denne iskremen?

Hennig-Olsen lanserer icePod.

Vil Apple prøve å stanse denne iskremen?
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dette er produktet som vil vekke oppmerksomhet langt utenfor norske butikkhyller!

Slik introduserer den Kristiansand-baserte iskremfabrikken Hennig-Olsen iskremen icePod, en av årets iskremnyheter, som presenteres på deres hjemmesider.

Og ja: Vaniljeisen, som inneholder «peanøttrippel» og er overtrukket med lys sjokolade, vil muligens få et par øyenbryn til å reise seg i Cupertino, California.

- Tett opptilDer holder nemlig Apple til, og de lager iPod - produktet som åpenbart har inspirert Hennig-Olsen både når det kommer til isens navn og utforming.

Administrerende direktør Paal Hennig-Olsen forteller Dagbladet.no at det ikke foreligger noe avtale eller lignende mellom Hennig-Olsen og Apple rundt isen.

- Vi har sjekket ut navnet, og icePod var ikke beskyttet her i Norge før vi registerte det. Og selve isen kan like gjerne ligne på en annen modell. Men det er klart at vi har latt oss inspirere av og lagt oss tett opptil produktet deres, sier Hennig-Olsen til Dagbladet.no.Registrert i 2007Ideen til isen har eksistert i minst et par år, ordmerket «Icepod» ble registrert hos Patentstyret i 2007.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer