Vil Apple prøve å stanse denne iskremen?

Vil Apple prøve å stanse denne iskremen?

Hennig-Olsen lanserer icePod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dette er produktet som vil vekke oppmerksomhet langt utenfor norske butikkhyller!

Slik introduserer den Kristiansand-baserte iskremfabrikken Hennig-Olsen iskremen icePod, en av årets iskremnyheter, som presenteres på deres hjemmesider.

Og ja: Vaniljeisen, som inneholder «peanøttrippel» og er overtrukket med lys sjokolade, vil muligens få et par øyenbryn til å reise seg i Cupertino, California.

- Tett opptil
Der holder nemlig Apple til, og de lager iPod - produktet som åpenbart har inspirert Hennig-Olsen både når det kommer til isens navn og utforming.

Administrerende direktør Paal Hennig-Olsen forteller Dagbladet.no at det ikke foreligger noe avtale eller lignende mellom Hennig-Olsen og Apple rundt isen.

- Vi har sjekket ut navnet, og icePod var ikke beskyttet her i Norge før vi registerte det. Og selve isen kan like gjerne ligne på en annen modell. Men det er klart at vi har latt oss inspirere av og lagt oss tett opptil produktet deres, sier Hennig-Olsen til Dagbladet.no.

Registrert i 2007
Ideen til isen har eksistert i minst et par år, ordmerket «Icepod» ble registrert hos Patentstyret i 2007.

- Navnet er et ordspill, og det må jo være greit, sier Hennig-Olsen.

- Dere er ikke redde for at Apple vil sende advokatene sine etter dere, slik de er kjent for å gjøre i liknende saker? Det blir allerede vitset om at isen burde ha eplesmak?

- Hehe, det var jo en god idé. Men neida, vi er ikke noe spesielt bekymret for det. Det burde vel heller være sånn at iskremen bygger oppunder iPod, sier Hennig-Olsen til Dagbladet.no.

Gratis musikk
icePod går i produksjon neste uke, og blir lansert på markedet i mars. Med på kjøpet følger en gratis nedlastbar sang, som du kan hente på nett med en unik kode som står trykket på ispinnen.

Hennig-Olsen husker ikke i farta hvem som vil levere musikken.

- Men det dreier seg om norsk musikk, sier han.

Når Dagbladet.no kontakter Apples representanter i Norge, får vi beskjed om at selskapet aldri kommenterer slike saker.

- Det blir dessverre ingen kommentar i denne saken. Men isen ser god ut den, sier Andreas Rødland i Apeland Informasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer