Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil at Google skal betale skatt til Norge

Krever store summer fra nettgiganten.

SKATTELAGT: I Storbritannia må Google nå punge ut med skattepenger. Det ønsker flere å få til i Norge også. Foto: REUTERS/Neil Hall
SKATTELAGT: I Storbritannia må Google nå punge ut med skattepenger. Det ønsker flere å få til i Norge også. Foto: REUTERS/Neil Hall Vis mer

(Dagbladet): Forliket mellom Google og britiske myndigheter gjelder skatt for årene tilbake til 2005. Dessuten må internettgiganten framover betale mer skatt av sine engelske annonseinntekter.

I Norge har særlig Schibsted frontet kravet om lik skatt for norske medieaktører og multinasjonale selskaper som Google og Facebook, skriver Dagens Næringsliv. Hvis ikke, tror de det blir umulig å vinne kampen mot nettgigantene.

- Andre må ikke leve under helt andre rammevilkår. Det er et minstemål at Google, Facebook og andre betaler skatt på samme måte som oss, sa Aftenposten-redaktør Hansen under et innspillsmøte i regi av Mediemangfoldsutvalget mandag.

Ifølge Financial Times kan forliket i England bane vei for høyere skatteregning for Google også i andre land. Avgjørelsen er en del av en større trend, mener skatteadvokat Bettina Banoun i advokatfirmaet Wiersholm.

- Norske myndigheter er offensive når det gjelder å se til at Norge skal ha beskatningsretten til de inntekter som genereres her. Dette er del av en internasjonal trend, som også OECD-programmet BEPS hører til. Der arbeider man mot overskuddsflytting, som det jo kan se ut som Google har erkjent å ha drevet med, i og med at de nå går med på å betale mer skatt til Storbritannia, sier Banoun.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling