SKATTELAGT: I Storbritannia må Google nå punge ut med skattepenger. Det ønsker flere å få til i Norge også. Foto: REUTERS/Neil Hall
SKATTELAGT: I Storbritannia må Google nå punge ut med skattepenger. Det ønsker flere å få til i Norge også. Foto: REUTERS/Neil HallVis mer

Vil at Google skal betale skatt til Norge

Krever store summer fra nettgiganten.

(Dagbladet): Forliket mellom Google og britiske myndigheter gjelder skatt for årene tilbake til 2005. Dessuten må internettgiganten framover betale mer skatt av sine engelske annonseinntekter.

I Norge har særlig Schibsted frontet kravet om lik skatt for norske medieaktører og multinasjonale selskaper som Google og Facebook, skriver Dagens Næringsliv. Hvis ikke, tror de det blir umulig å vinne kampen mot nettgigantene.

- Andre må ikke leve under helt andre rammevilkår. Det er et minstemål at Google, Facebook og andre betaler skatt på samme måte som oss, sa Aftenposten-redaktør Hansen under et innspillsmøte i regi av Mediemangfoldsutvalget mandag.

Ifølge Financial Times kan forliket i England bane vei for høyere skatteregning for Google også i andre land. Avgjørelsen er en del av en større trend, mener skatteadvokat Bettina Banoun i advokatfirmaet Wiersholm.

- Norske myndigheter er offensive når det gjelder å se til at Norge skal ha beskatningsretten til de inntekter som genereres her. Dette er del av en internasjonal trend, som også OECD-programmet BEPS hører til. Der arbeider man mot overskuddsflytting, som det jo kan se ut som Google har erkjent å ha drevet med, i og med at de nå går med på å betale mer skatt til Storbritannia, sier Banoun.

(©NTB)