Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil at «Stranger Things» blir som Harry Potter

Serieskaperne vil at barna skal vokse opp på skjermen. 

VIL AT BARNA VOKSER PÅ SKJERMEN: «Stranger Things»-skaperne vil at barna i Netflix-serien skal vokse opp på skjermen. Her er hovedrollene Caleb McLaughlin, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown og Gaten Matarazzo. Foto: NTB Scanpix
VIL AT BARNA VOKSER PÅ SKJERMEN: «Stranger Things»-skaperne vil at barna i Netflix-serien skal vokse opp på skjermen. Her er hovedrollene Caleb McLaughlin, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown og Gaten Matarazzo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Stranger Things»(Dagbladet): Netflix-serien «Stranger Things» er blitt en snakkis verden over etter at den ble sluppet på strømmetjenesten i sommer.

Handlingen i spenningsserien er lagt til en søvnig amerikansk småby i 1983, og serien ble av Dagbladets anmelder kalt en hyllest til åttitallets overnaturlige ungdomsfilmer.

Barn i hovedrollene

I tillegg til Winona Ryder, har et knippe barn og unge har fått de viktigste hovedrollene i serien, og nå forteller serieskaperne, brødrene Matt og Ross Duffer, at de vil la de unge skuespillerne vokse opp på skjermen.

- Drømmen er en Harry Potter-situasjon, sier Matt Duffer til Entertainment Weekly.

Winona Ryder spiller en av hovedrollene i «Stranger Things». Her fra en pressekonferanse om serien i juli.  Foto: NTB Scanpix
Winona Ryder spiller en av hovedrollene i «Stranger Things». Her fra en pressekonferanse om serien i juli.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han håper «Stranger Things» vil leve over lang tid, litt som Harry Potter-filmene hvor seerne kan se rollefigurene vokse fra film til film.

- Jeg elsker å se barna vokse opp foran kameraet. Så ideen om å se hvor disse barna og disse rollene er ett år senere, synes jeg er kult. Og det gir oss mulighet til å utforske mytologien, legger han til.

Vil korrigere inntrykket

Det er imidlertid ikke offisielt bekreftet at serien får en ny sesong, men serien er blitt så populær at det virker sannsynlig at skaperne lager flere sesonger.

Netflix gir aldri ut offisielle strømmetall, men SymphonyAM, et nyetablert firma som sporer Netflix-trafikken, blir benyttet som kilde i flere medier for at serien har fått enorm suksess.

Dette firmaet sier til amerikanske Business Insider at serien hadde hele 8,2 millioner seere de første 16 dagene etter at den ble lagt ut på nett.

Dette skal være en større suksess enn populære serier som «House of Cards» og «Narcos».

Serien har også blitt så populær at det høyst virkelige amerikanske Department of Energy nå har gått ut med en uhøytidelig korrigering av hva de faktisk driver med, etter at skurkene i serien er et mystisk statlig departement, nemlig Department of Energy.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!