EN MILLION STEMMER: Over en million stemmer ble registrert da Alexander Rybak gikk av med seieren i MGP. Mange blir lurt, tror forbrukerrådet. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
EN MILLION STEMMER: Over en million stemmer ble registrert da Alexander Rybak gikk av med seieren i MGP. Mange blir lurt, tror forbrukerrådet. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Vil bare la deg stemme én gang

Tror mange blir sms-lurt.

Forbrukerrådet vil at du kun skal kunne sende én SMS per avstemning i programmer som Melodi Grand Prix og Norske Talenter.
Mer enn en million meldinger til en femmer stykket ble sendt under Melodi Grand Prix-finalen på NRK. Mange av dem kom fra yngre seere.
— Vi tror mange bruker mer penger enn både de og foreldrene egentlig vil, sier seksjonssjef Bente Øverli til Bergens Tidende.

NetCom og Telenor bekrefter at det er teknisk mulig å gjennomføre en slik begrensning, som allerede finnes på den amerikanske utgaven av Idol.
Men både NRK og TV 2 vil holde på dagens system.
— Å kunne delta interaktivt er blitt en del av den typen underholdning. Det er ikke tvil om at dette er svært populært, og jeg vet ikke om det ville være riktig å ta fra dem sjansen til å delta, sier informasjonssjef i NRK, Øyvind Werner Øfsti.

(NTB)