ROMHELT: Harrison Ford i «Return of the Jedi» fra 1983. I 2015 får vi kanskje se skuespilleren som en eldre Han Solo. Foto: Stella Pictures
ROMHELT: Harrison Ford i «Return of the Jedi» fra 1983. I 2015 får vi kanskje se skuespilleren som en eldre Han Solo. Foto: Stella PicturesVis mer

Vil bli Han Solo igjen

Harrison Ford (70) er ikke fremmed for å spille i de nye «Star Wars»-filmene.

Tre nye «Star Wars»-filmer er på beddingen etter at filmskaper George Lucas nylig solgte sitt produksjonsselskap sammen med rettighetene til romfantasifranchisen til Disney-konsernet.

Og både Carrie Fisher (prinsesse Leia Organa), Mark Hamill (Luke Skywalker) og Harrison Ford (Han Solo) fra den originale trilogien skal være åpne for å gjenta sine ikoniske roller, hevder kilder i filmbransjen til magasinet Entertainment Weekly.

Den nye trilogien skal utspille seg etter handlingen i «Return of the Jedi» (1983), den siste filmen i den originale trilogien som gjorde trekløveret til verdensstjerner. Det var Ford som i størst grad klarte å omsette populariteten i en innbringende skuespillerkarriere, men han er også den som har vært mest kritisk til «Star Wars» i etterkant.

I intervuer har han fortalt at hans rollefigur - den bråkjekke smugleren som ble opprørshelt og fikk napp hos prinsessa - egentlig skulle dødd i den siste filmen.

- Det hadde gitt historien mer klangbunn. Men planene ble endret fordi Lucas ikke trodde det var noen framtid i å selge Han Solo-leketøy dersom figuren døde, har Ford tidligere sagt i et intervju med ABC News.

Den første nye «Star Wars»-filmen skal ha premiere i 2015.

ELDRE: Harrison Ford (70) i dag. Foto: Stella Pictures
ELDRE: Harrison Ford (70) i dag. Foto: Stella Pictures Vis mer