Vil bli kjendis

Tom André Henriksen kan bli Norges første TV-kjendis med Downs syndrom. I kveld starter realityserien som skal endre våre fordommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Institusjonen» speiler hvordan livet fortoner seg for syke, eldre og psykisk utviklingshemmede på Gjesda bo- og aktivitetssenter i Ullensaker. Odd Børretzen leser tekstene i serien, som går på NRK 1 13 mandager framover.

- Egentlig er ikke dette en institusjon, det er et bofellesskap, sier Morten Olstad, som har bodd lengst på Gjesda av de fire samboerne Tom André Henriksen, Kine Merete Fjeldet og Knut Eirik Wiik. Fredag benket gjengen seg foran TV for å se første episode.

Linselusa

- Terningkast seks! mente Tom André etter visningen, før han reiste seg og holdt en tale:

- Jeg vil gjerne si noen ord. Jeg synes det er veldig flott at jeg kommer på TV. NRK er den beste kanalen i hele Norge. Da filmen ble tatt opp, var jeg 28 år, nå er jeg snart 30. Og så vil jeg si at jeg er en erfaren trommeslager som har spilt i 20 år. Elsa Henriksen, mammaen min, sydde en kermitfrosk til meg da jeg var liten, og den får dere se i serien. Jeg trives godt her på Gjesda. Jeg er veldig glad i hjelperne, som jeg setter stor pris på. Dette rommet jeg står i nå betyr lykke, glede og god samvittighet for meg, sa Tom André, og avslutter talen slik:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.