Vil bli Norges Guillou

Hittil har Aslak Nore (34) skrevet om virkeligheten. Ille nok, mener mange. Nå har han begynt å dikte. Det er grunn til å frykte det verste.

ROMAN I HØST: Med romanen En norsk spion lanserer Aslak Nore (34) helten Peter Wessel, en norsk etterretningsagent med operasjonsfelt i Midt-Østen. Boka går inn i debatten om Norges rolle i Afghanistan og forsøker å gi en virkelighetsnær skildring av vanlige folk i området.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
ROMAN I HØST: Med romanen En norsk spion lanserer Aslak Nore (34) helten Peter Wessel, en norsk etterretningsagent med operasjonsfelt i Midt-Østen. Boka går inn i debatten om Norges rolle i Afghanistan og forsøker å gi en virkelighetsnær skildring av vanlige folk i området. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Fins det norske spioner verdt å skrive om, Nore?

- Selvfølgelig. Verden er full av hemmelige tjenester. Også norske. Min mann bærer navnet Peter Wessel.

- Som i Tordenskjold?

- For så vidt. Eller Peter Wessel Zapffe. Men min mormors pikenavn var Wessel. Så jeg har en viss hevd.

- Han opererer over hele Midt-Østen. Er han den typen spion norske PST-sjefer blir sparket hvis de røper eksistensen av?

Et paranoid sted - Wessel er nok enda hemmeligere enn som så. Han jobber under dekke av å være journalist. Det er meget praktisk. Ingen gjør så mye merkverdig i farlige områder som reportere. Boka foregår i Dubai, Beirut, Kabul, Hindu Kush og Herat, en stasjon på den såkalte silkeveien. Et vakkert og paranoid sted.

- Hva slags type er han?

- Bortsett fra at han er en action-helt, er han en følsom mann som har studert forholdet mellom orientalisme i vestlig kunst og islamsk kalligrafi i Beirut. Han foretrekker jødiske og arabiske kvinner framfor vestlige.Mangelen på seksuell tilgjengelighet i den muslimske verden skaper ikke avholdenhet, men begjær. Det mener Peter Wessel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer