-  Vil bli nye Dorthe

Pia Haraldsen har trappet ned jobben som redaktør for Cosmopolitan for å bli den nye Dorthe Skappel. Først må hun lede «Kjendisjakten» på TV 2.

-  Dette er en liten drøm som går i oppfyllelse, sier Pia Haraldsen, som i går var på fest for Nordic Music Awards på Grand Hotel i Oslo.

Haraldsen har nå slått seg sammen med Barbro Fagerbakk, eller «Farmen-Barbro» om du vil, som programleder for «Kjendisjakten» påTV 2. Ifølge de ikke helt ulike jentene er det 100 000 mennesker som følger kanalens formiddags-tv-satsing.

Blir det slik Pia ønsker, er hun i framtida å finne i tv-ruta også på kveldstid.-  Jeg skulle gjerne vært programleder for «God kveld, Norge». Men Dorthe er jo strålende i den jobben, så vi får se. Skulle hun bli lei, blir jeg gjerne den nye Dorthe Skappel, sier 24-åringen og smiler.

Kjendiseri og sladder

Først er det «Kjendisjakten» som gjelder, men Haraldsen legger ikke skjul på at den kan være et springbrett for videre karriere.

-  Jeg har lenge villet jobbet med tv,og nå har jeg fått sjansen, sier hun.

Pia Haraldsen, som slett ikke er ulik sin tv-heltinne, deler også Skappels interesser:

-  Jeg synes det er gøy med kjendiseri og sladder og sånn.«Kjendisjakten» går ut på at deltakerne i studio og over telefon skal gjette seg fram til hvilken kjendis som skjuler seg bak et rutenett som gradvis avslører et ansikt.

 NY JOBB: Pia Haraldsen strålte som Dorthe Skappel under før-festen til Nordic Music Awards. Nå håper hun å kunne ta over etter «God kveld, Norge»-dronningen en dag. Alle foto: Bjørn Langsem
NY JOBB: Pia Haraldsen strålte som Dorthe Skappel under før-festen til Nordic Music Awards. Nå håper hun å kunne ta over etter «God kveld, Norge»-dronningen en dag. Alle foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Det er gøy med nye utfordringer, sier Haraldsen, som tidligere var medlem av juryen i «Shopaholic» på TV3.

-  Mye kunnskap

Den unge jenta, mest kjent for å være dronning Sonjas niese og for å date nokså kjente fotballspillere, har allerede en imponerende karriere bak seg etter at hun fullførte mediestudier i London.

I tillegg til flere tv-jobber har hun sittet som redaktør for trender og underholdning i Cosmopolitan det siste året.-  Pia er veldig flink til å få folk til å slappe av, og hun får innringerne til å snakke, sier medprogramleder Barbro, som kom i følge med Haraldsen til Nordic Music Awards-festen på Grand. Hun er full av lovord om sin nye kollega:

-  Pia har mye kunnskap og gjør det hele enklere for oss. Dessuten er det veldig hyggelig å ha noen å snakke med.

Bokmuligheter

Og skulle ikke Kåre Valebrokk hente den ferske programlederen til «God kveld, Norge»-redaksjonen med det første, er det flere muligheter for Pia Haraldsen.

-  Jeg er blitt spurt om å skrive en biografi, men jeg er nok litt for ung til det foreløpig, sier Haraldsen.

PROGRAMLEDER: Guri Solberg leder det norske innslaget i Nordic Music Awards.
IKKE NOMINERT: Verken komiker og artist Kristian Valen (t.v.) eller kompisen hans er nominert.