Vil bli «nye Jorun og Ali»

Sørlendinger badet i Idol-suksess sist. Nå vil de gjenta suksessen.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Denne helga har 500 ungdommer køet i Kristiansand for å følge i fotsporene til Jorun og Ali. Blant dem 16 år gamle Malin King og jevngamle Preben Stangeland.

-  Jeg er inspirert av Ali. Har møtt ham et par ganger på gata her i byen, sier Preben.

-  Og jeg vil gjerne vinne som Jorun, sier Malin - ikke ulik en annen norsk popstjerne fra Kristiansand, nemlig Annie.

-  Malin King, det høres ut som et artistnavn?

-  King har jeg fra pappa, som er halvt walisisk. På den tida jeg ble født, syntes han Malin fra «Vi på Saltkråkan» var så søt, forteller 16-åringen.

Hun og Preben var blant de første som møtte på såkalt pre-casting fredag:

-  Vi var på plass ni, og dørene åpnet i 12-tida. Foran juryleder Tone-Lise Skagefoss sang jeg «Stop», med Sam Brown sier Malin.

-  Jeg valgte «Ain\'t no sunshine when she\'s gone» - og sang for en av produsentene, sier Preben. Begge gikk videre. I dag - foran hele juryen - blir det avgjort om Malin og Preben blir blant de 100 som får sjansen i Sandvika over nyttår.

 NYE STJERNER I SØR? De gamle klassekameratene Malin King og Preben Stangeland vil bli nye idoler fra sør. Foto: Fred Artur Asdal
NYE STJERNER I SØR? De gamle klassekameratene Malin King og Preben Stangeland vil bli nye idoler fra sør. Foto: Fred Artur Asdal Vis mer

Malin er den av dem som har mest erfaring: -  Jeg har sunget siden jeg var seks - både i kor og alene. Og så går jeg til sangpedagog.