Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil bli store nå

Engelske Morcheeba er triphop-stjernene som så gjerne vil bli popstjerner.

Produsent-brødene Paul og Ross Godfrey og deres svarte sangengel Sky Edwards markerte seg første gang som triphop-acten Morcheeba med sin seige og organiske debutsingel «Trigger Hippie» i 1996. På andrealbumet «Big Calm» (1998) beveget de seg for alvor ut av Portisheads skygge med et album laget for nettopp den store roen, men som med grasiøs sensualitet og mørke understrømmer ble til noe mer enn sofakos med politisk korrekt innpakning.

Oppfølgeren «Fragments Of Freedom» bekrefter inntrykket av at Godfrey-brødrene er noe mer enn smarte lydarkitekter fra 90-tallet. De er bra låtskrivere samtidig som de klarer å smyge sine mange referanser fra svart musikkhistorie inn i det duvende og mykt fragmentariske Morcheeba-soundet.

«Fragments...» viser Morcheeba fra en lysere og lettere side, uten at vi nødvendigvis jubler av den grunn. Plata er langt mer forutsigbar enn forgjengeren, både fordi Godfreyene har færre gode ideer og fordi de satser mer opplagt kommersielt. Singelen «Rome Wasn't Built In A Day» er søt og allsangvennlig så det holder, men gir likevel følelsen av å være en kalkulert hit med sitt nesten påtatt glade og catchy refreng. Det er noe skreddersydd over resten av «Fragments...», også. Den er så imøtekommende og inkluderende at det nesten er for godt til å være sant. Men selv med denne underliggende følelsen slipper Morcheeba unna med mye. Smakfull instrumentering, Sky Edwards' fløyelsmyke stemme og smekre grooves gjør Morcheeba til et høyst spiselig popalternativ - ikke minst for kaféeiere som drømmer om Grünerløkka-image.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media