Vil bli tatt på alvor

The Cumshots ble berømt for Quart-sex. Nå har de vært hele fem måneder i studio for virkelig å bevise noe med musikken.

-  Vi var litt redde for ikke å bli tatt på alvor denne gangen. At det skulle bli lett å ta oss på noe - linke alt opp til Quart og sånn, sier Kristopher Schau, og fortsetter:

-  Det ga oss egentlig en ekstra drive til å bevise noe.

20. mars kommer The Cumshots med nytt album, «Just Quit Trying». Det ble voldsomt oppstyr da «Fuck For Forest» hadde sex på scenen under bandets konsert i Bendiksbukta på Quart-festivalen i 2004. Bandet ble idømt bøter, og fordømmelsene haglet.

-  Men det sier en del om menneskeheten at vi får mer penger for spillejobber nå, enn før Quart, kommenterer bandkollega Ole Petter Andreassen tørt.

-  Dum for å overleve

Som tittelen på albumet antyder, drar tekstforfatter Schau med seg den dystre, livsbeneiende stemningen fra radioprogrammet «Et Norge i krig», som gikk på NRK P3 høsten 2004.

-  Det handler om å gi opp å prøve. Du har ikke sjans, uansett. Det er ganske klar tale hele veien. Det er jo ingenting som har en lykkelig slutt.

-  Som for eksempel?

-  Som alt. Vi må innse at livet bare vasser nede i bunnsørpa, med noen få, kortvarige topper innimellom. Det er bra at det er noen som tror det er omvendt. Det er en overlevelsesteknikk, sier Schau og fortsetter:

-  Skal du velge å overleve, må du altså være dum. Innsikt i egne og andres problemer fører bare til dyp depresjon, og er ikke å anbefale, sier Schau og fullfører resonnementet:

-  Det er en grunn til at Jens Bjørneboe er død, og at Pål T. Jørgensen lever i beste velgående.

-  Ser du ned på folk som er glade?

-  Ja. Men ikke noe mer enn jeg ser ned på et barn - de er ikke ferdig utviklet.

Best å brøle

Siden forrige plate har The Cumshots fått ny gitarist, Fredrik Gretland. Han har lagd tre av melodiene.

-  Han har litt mer indie-aktig bakgrunn. Han har ikke så tung metall-tilknytning. Det gjør at albumet kanskje er litt mer tilgjengelig. Vi liker jo alle sammen melodiøse låter, så det ligger i bånn. Vi hører jo nesten bare på country, sier Ole Petter.

-  Hvorfor lager dere hardrock, da?

-  Vi er fortsatt mer sinte enn vi er lei oss. Det er best å brøle, sier Kristopher og oppsummerer:

-  Det blir tunge vers, men veldig melodiøse refreng. Det er blindt raseri som ender opp i illsint klyng og gråt - akkurat som en god runk. Ja, det var egentlig et fint bilde.

NYTT ALBUM: Kristopher Schau ser ned på glade mennesker, og slår et slag for håpløsheten på The Cumshots nye album, «Just Quit Trying». Bak, fra venstre: Tommy Reite, Fredrik Gretland, Ole Petter Andreassen og Christian Svendsen.