Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Vil bloggerne bli tatt seriøst må de begynne med å ta seg selv seriøst

Hans Petter Nygård-Hansen er skuffet over bloggernes manglende lovlydighet. Han håper et nytt fokus på lovbrudd vil bidra til en bedre kultur på nett.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

- Hei, Hans Petter! Godt nyttår! Vi har hørt at du har jobbet på Internett i over tjue år i år. Hvordan står det til på nett i dag sammenliknet med 1995?- Alt er forandret. Mens bare 5 prosent av Norges befolkning brukte Internett i 1995, er det om lag prosent i dag som ikke bruker Internett. I 1995 ble du sett på som litt rar hvis du var opptatt av Internett og Internett-teknologi. Nå vil du nok bli sett på som ganske rar hvis du ikke er på Internett. Såpass rar og spesiell at kanskje PST vil fatte litt ekstra interesse for deg.

- Hva drev man egentlig med på nett i nittifem? Satt på IRC og mimret om Lillehammer-OL? Sendte gratis SMS fra Eurobate?

- Jeg husker godt EUnet som hadde laget Nettvik, en virtuell by på Internett som forandret seg i takt med tiden på døgnet og årstiden som sådan. Alt på Internett på midten av 90-tallet skulle likne på det virkelige liv. Første generasjons banktjenester på Internett liknet på den banken vi brukte å gå til. Det var virtuelt. Hjemme brukte jeg analoge modemer for å koble meg opp, noe som kunne ta flere minutter, og belaste telefonregningen min betydelig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr måned. 0,03 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,77 per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?