Vil boikotte Hellbillies

- Vi vil aldri ha noe mer med bandet å gjøre, sier Levanger Vel.

KRANGLER OM KONTRAKT: Hellbillies mener Levanger Vel har brutt en kontrakt, krever vel 850 000 kroner og har stevnet velet for Oslo tingrett. Saken er berammet 26. januar. På bildet ser vi brødrene Lars Håvard Haugen og  Aslag Haugen (t.h.) i front.  Bak f.v:  Egil Stemkens,  Bjørn Gunnar Sando  og Lars Christian Narum. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRANGLER OM KONTRAKT: Hellbillies mener Levanger Vel har brutt en kontrakt, krever vel 850 000 kroner og har stevnet velet for Oslo tingrett. Saken er berammet 26. januar. På bildet ser vi brødrene Lars Håvard Haugen og Aslag Haugen (t.h.) i front. Bak f.v: Egil Stemkens, Bjørn Gunnar Sando og Lars Christian Narum. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Denne uka ble det kjent at Hellbillies saksøker Levanger Vel for kontraktsbrudd og dermed krever millionlønn for en konsert på 90 minutter.

Reklamemann og markedsføringsekspert Trond Blindheim mener at bandet ødelegger ryktet sitt.

Saksøkt for 863 450 kroner

- Bandet fikk honorar på 300 000 kroner for å spille i 90 minutter, samt transport til og fra flyplassen på Værnes, mat og hotellopphold - og en godt utstyrt raider, sier Turid Inderberg til Dagbladet.

Hun var styreleder i Levanger Vel i fjor da Hellbillies spilte på Levangermartnan, og er i dag nestleder.

Bakgrunnen for at Hellbillies har saksøkt velforeningen for 863 450 kroner skyldes at det kom langt flere publikummere på konserten enn det bandet påstår å ha avtale om, noe som utløser større honorar.

Levanger Vel opplyser at de fikk inn 873 000 kroner i billettinntekter. Det skulle dekke tre band, scene, lys- og lysutstyr samt sikkerhetsvakter og en rekke andre vanlige arrangørutgifter.

TIL SPEKTRUM: Hellbillies skal spille i Oslo Spektrum i lørdag 26. november. Foto: NTB scanpix
TIL SPEKTRUM: Hellbillies skal spille i Oslo Spektrum i lørdag 26. november. Foto: NTB scanpix Vis mer

Risikerer kjempeunderskudd

De totale utgiftene ligger på 500-600 000, etter det Dagbladet erfarer. Kravet fra Hellbillies, inkludert honoraret, utgjør mer enn 1,1 millioner kroner.

- De vil påføre oss et kjempeunderskudd, sier Inderberg.

- Vi er amatører, en velforening, som arrangerer en konsert. Vi lager én slik fest i året for lokalbefolkningen, med hjelp av frivillige og idrettslag. Så blir vi plutselig offer for advokater som stevner oss for retten, sier Inderberg.

Boikotter Hellbillies

Levanger Vel er også tydelig på at de aldri mer vil ha noe med Hellbillies eller byrået som formidlet konserten å gjøre.

- Vi tør ikke lenger å forholde oss til folk som behandler oss sånn. Vi tør ikke, for vi vet jo ikke hvilke krav vi kan bli utsatt for i ettertid, sier Inderberg.

Etter at Dagbladet skrev om saken, forteller hun at flere arrangører har tatt kontakt med henne og fortalt om liknende opplevelser, men ikke om Hellbillies.

- Ingen kommentar

- Kommer det lite folk, hører vi ikke noe, men blir det vellykket, kommer managementet med store pengekrav i ettertid, hevder hun.

Det var artistbyrået Mentometer som formidlet Hellbillies-konserten til Levanger Vel.

De formidler en rekke andre artister, som kan bli rammet av boikotten fordi Levanger vel ikke vil han noe med byrået å gjøre.

- Vi har ingen kommentar til dette, skriver daglig leder John Eivind Meland i Mentometer i en epost.

Mentometer formidler artister som:

Bjørn Eidsvåg, Elvira Nikolaisen, Heroes & Zeros, Ingrid Olava, Kaja Gunnufsen, Kåre & The Cavemen, Margaret Berger, Paperboys, Sandra Lyng og Turboneger.

- Bør frafalle kravet

Omdømmeekspert, sosiolog, høyskolerektor - og tidligere reklamemann - Trond Blindheim sier til Dagbladet at Hellbillies framstår som grådige og smålige - og at det ødelegger deres rykte:

- Nå må de trekke seg tilbake, frafalle alle krav og be pent om unnskyldning.

- Her krever Hellbillies nesten en million kroner fra en velforening og angriper dermed hele vårt dugnadssystem og frivillighet, sa Blindheim i gårsdagens intervju.

Hellbillies redegjør

I går kveld kom Hellbillies med en uttalelse gjennom manageren Simen Eidsvåg, og uttaler bl.a:

«Gjennom 25 år og over 1700 konserter har vi aldri tidligere gått til sak mot en arrangør for kontraktsbrudd. Vi er fortsatt svært innstilt på forlik, og ønsker Levanger Vel velkommen til ny dialog.»