Vil boikotte tv-debattene

Kjendisadvokat Tor Erling Staff truer med boikott av tv-debatter dersom NRKs «Redaksjon 21» flyttes til samme tidspunkt som TV2s «Tabloid». - Det er så dumt at da nekter jeg å gå på noen av dem.

Til høsten har NRK tenkt å gå til direkte angrep på TV2. På ukedagene blir sendeskjemaene nesten identiske. Det blir underholdning mot underholdning, sport mot sport og nyheter mot nyheter.

Et av trekkene er å flytte populære «Redaksjon 21» til 20.25, fem minutter før TV2s «Tabloid». Statskanalen ønsker å være først. NRK er også lei av å få debattantene ferdigsminket fra TV2s studio.

Det tar rundt 20 minutter med bil fra Marienlyst til TV2s lokaler på Karl Johan. I dag er det mulig å være med på begge programmene, men til høsten må debattantene velge mellom NRK og TV2 hvis de blir invitert til begge.

«Tjukke i hodet»

Kjendisadvokat Tor Erling Staff mener tv-kanalene i sin iver etter å slå hverandre er i ferd med å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. En av landets mest profilerte tv-debattanter har vanskelig for å tro at statskanalen og TV2 vil gå inn for å sende debatter samtidig.

- Jeg har ingen tro på at de er så tjukke i hodet at to landsbærende kanaler lar debattene gå samtidig. Nei, ikke i helvete - det virker så stupid at det ikke går an. Det er så dumt at da nekter jeg å gå på noen av dem, sier Staff.

Om sendetidspunktet sier programleder Knut Olsen i dagens «Redaksjon 21» dette:

- Jeg synes tidspunktet 20.25 ikke akkurat er noen innertier.

Helikopter-Giske?

Stortingsrepresentant Trond Giske (Ap) tror han også til høsten kan klare å rekke begge debattene. Giskes rådgiver Eli Anne Hole sier at hun ikke kan svare på hvordan Giske har tenkt å rekke dette, men er bedt av Giske å si følgende:

- I utgangspunktet har redaksjonene organisert det slik at de kan være på begge tv-kanalene. Dette må jo være redaksjonenes ønsker også i framtida.

Sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen svarer på mail når han blir bedt om å velge kanal.

- Umulig å si, det avhenger av temaet.

- Om temaet er det samme?

- Da ville jeg trolig ha gått for NRK, ettersom de jevnt over har flere seere. Det viktigste ville være om programlederen og programmet ellers var seriøst, skriver Hylland Eriksen.