Vil bondefange seerne

Her er bøndene som skal slåss om seernes gunst i TV 2s nye runde av «Jakten på kjærligheten». To av dem har gård på Biri.

Det vil si, Ingeborg Semb (34) bor på Biri. Lars Julius Bjørnstad (28) holder til på Biristrand. Begge to små bygdene ligger i Gjøvik kommune ved Mjøsa.

- Jeg har aldri snakket med Ingeborg før. Men jeg har alltid visst hvem hun er. Jeg kjenner broren hennes godt, forteller Lars Julius til Dagbladet.

- Jeg vet også hvem Lars Julius er, sier Ingeborg.

Frierbrev avgjør

Torsdag 26. mai presenterer TV 2 årets åtte «Jakten på kjærligheten»-deltakere.

- Ønsker du å kapre en av deltakerne må du være oppriktig interessert i gårdbrukeren, og ikke minst gårdsbruk, sier programleder Kathrine Moholt.

- Det er større spredning i alder i år, og deltakerne representerer i større grad ulike landbruk. Vi har både grisebønder og sauebønder for å si det sånn, forteller Moholt.

«Jakten på kjærligheten» ble det mest sette programmet på TV 2 i fjor, og hadde nesten en million seere per sending.

- Interesserte kan sende inn brev til deltakerne allerede etter første presentasjon. Har du noen tips til frierne?
- Som sagt bør man virkelig være interessert i personen, og ikke minst oppriktig om seg selv. Alle deltakerne er flotte og reflekterte mennesker, så kan man tenke seg et liv på landet sammen med den rette, da er det bare å sende brev, sier Moholt.

Ble singel
Etter tv-presentasjonen er det antall frierbrev som avgjør hvilke fire som skal følges av TV 2 utover høsten
.

Ingeborg Semb har sans for realityserien:

- Jeg så på, og syntes det var et godt konsept med utrolig fine representanter for norsk landbruk, sier Ingeborg, som har vært singel siden et langt samboerforhold tok slutt for to og et halvt år siden. Nå er hun klar for ny kjæreste. Det er en fordel hvis han interesserer seg for tapet.
- Jeg driver utradisjonelt landbruk. På gården min produserer vi halm, som vi sjøl lager stråtapet av _ bedre kjent som Biri-tapet. Til dette arbeidet har jeg hjelp av fire ansatte og min far, som bor i kårboligen. I tillegg driver vi med korn og skog, forteller 34-åringen.

Hun tok over tapetproduksjonen for tre år siden, og til neste år er det meningen at hun skal overta også resten av gården.

- Kan du beskrive deg sjøl?

- Jeg er stort sett alltid i godt humør. Målbevisst i forhold til jobb. Sosial. Lett å ha med å gjøre. Kanskje litt sta, eller påståelig. Men har ingen problemer med å erkjenne i ettertid, hvis jeg tar feil.

Driver camping
Lars Julius er også aktiv:

- På sommeren driver jeg med wakeboard og klatring. Om vinteren langrenn, snowboard og ski-kiting, pluss at jeg kjører en del snøscooter. Også jogger jeg jevnlig.

Men i gårdsdrift skiller de to Biri-bøndene seg kraftig fra hverandre:
- Jeg er egentlig bare bonde noen uker hvert år, under våronna og slåttonna. Vi driver nemlig lettstelt, med bare korn og gras. Resten av året er jeg snekrer og tømrer. Og om sommeren jobber jeg på Stranda Camping, som foreldra mine driver. På sikt er det meninga jeg skal overta campingen, sier 28-åringen, som bor på gården, men i kårboligen foreløpig.

Hvis han får kjæreste, kan det bli aktuelt å sette i stand kårboligen til foreldrene _ og sjøl flytte inn i hovedhuset.

- Vi får se hva som skjer - om jeg i det hele tatt får så mange brev at jeg kommer med i serien, sier Lars Julius, som har vært singel siden han ble dumpet av en mangeårig kjæreste så seint som i fjor høst.

Navn: Lars Jacob Galåen Alder: 26 år Bosted: Røros Yrke: Gårdbruker
LEDIG BONDEJENTE: Ingeborg Semb (34) fra Biri - her med hunden foran gården sin - er klar for ny kjæreste. Torsdag 26. mai presenterer TV2 Ingeborg og de sju andre «Jakten på kjærligheten»-deltakerne.
Navn: Olav T. Veum Alder: 33 år Bosted: Fyresdal Telemark Yrke: Gårdsbruker
Navn: Tollef Haug Alder: 37 år Bosted: Ål i Hallingdal Yrke: Gårdbruker
Navn: Tollef Grindstad Alder: 55 år Bosted: Rakkestad i Østfold Yrke: Gårdbruker
Navn: Jan Ove Nes Alder: 32 år Bosted: Grimo i Hardanger Yrke: Gårdbruker/fruktdyrker
LEDIG BONDEGUTT: Lars Julius Bjørnstad (28).
Navn: Marianne Bøthun Alder: 35 år Bosted: Fresvik i Sogn Yrke: Gårdbruker/prosjektleder