Vil brenne Koranen i Giskes sendetid

Med Trond Giskes (Ap) kjøp av reklameplass til politiske budskap på Frikanalen varsler høyreekstremistene i NorgesPatriotene blodige og kontroversielle innslag.

KJØPER SENDETID: Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) og Finn H. Andreassen (t.h.) fra Frikanalen på tirsdagens pressekonferanse om politisk reklame . Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KJØPER SENDETID: Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) og Finn H. Andreassen (t.h.) fra Frikanalen på tirsdagens pressekonferanse om politisk reklame . Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Giske: - Kan ikke hindre Koran-brenning

Som sitt seineste trekk i striden rundt forbudet mot politisk reklame på TV, bevilget kulturminister Trond Giske (Ap) i går 10 millioner kroner til tv-kanalen Frikanalen.

Med det pålegger han kanalen å tilby sendetid til samtlige norske politiske partier og lister — og andre alle andre som har et politisk budskap.

Kanal uten ansvar På Frikanalen er det imidlertid de som har laget innslaget som har ansvaret for innholdet, ikke kanalen selv.

Dermed kan høyreekstremister i partier som NorgesPatriotene og Vigrid, som begge vil stille liste til høstens stortingsvalg, helt fritt få kringkastet meningene sine takket være Giskes statsstøtte.

— Vi vil benytte oss av denne muligheten og gå hardt ut mot islam. Vi vil vise at det som står i Koranen gjør den rasistisk og kriminell, og kan tenke oss å vise en brennende Koranen. For å belyse kriminalitet begått av innvandrere, vil vi kunne vise bilder av blodige, forslåtte jenter. Deretter vil vi vise bilder av en smilende statsminister for å vise at han gjennom sin politikk er medskyldig i disse forbrytelsene, sier partiformann Øyvind Heian i NorgesPatriotene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer