Vil brenne Potter-bøker

Pastor Jan Hanvold i tv-kanalen Visjon Norge advarer mot Harry Potter og oppfordrer Kristen-Norge til å brenne bøkene og unngå filmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Visjon Norges gudstjeneste, som ble kringkastet på NRK 2-nettet søndag, advarte tv-pastoren mot det okkulte generelt og mot Harry Potter spesielt.

-  Kristne bør ikke lese «Harry Potter»-bøker, sier pastor Jan Hanvold.

Tror på spøkelser

I sin preken gikk han så langt at han oppfordret folk til å brenne «Harry Potter»-bøker. Han mener at bøkene ikke er uskyldig litteratur, men farlige og forføreriske bøker.

-  Folk tror jo mer på spøkelser enn på Gud etter å ha lest «Harry Potter». Bøkene åpner for den okkulte verdenen, og i interessen for det okkulte er eksplosiv, sier Hanvold.

-  Men er ikke Harry Potter bare uskyldig familielitteratur?

-  Nei, dette er en lek med det okkulte som jeg vil advare mot. Derfor bør «Harry Potter»-bøkene brennes.

Får støtte

Hanvold får støtte fra konservative kolleger. Pastor i Oslokirken, Jan-Aage Torp, mener det er god dekning i bibelen for å brenne «Harry Potter»-bøker.

-  Det er i beste Jesu ånd å ødelegge brutalt det som kan lokke og friste. Bibelen sier at det er bedre å gå blind gjennom livet enn å la seg lokke til fall, sier Torp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer