Vil bruke antiterror-lov mot fildelere

EU legger opp til mer overvåkning på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Personer som laster ned og deler rettighetsbeskyttet materiale kan snart rammes av nye antiterror-lover, hvis underholdningsindustrien får det som de vil.

Snart behandler EU-parlamentet et nytt direktiv som kan gi bransjen langt videre fullmakter til å gå etter personer som deler filmer og musikk på nett, skriver The Register.

Ivrig bransje

Det er det allerede omstridte direktivet om tilbakeholdelse av data som nå hisser opp mange tilhengere av et fritt og åpent internett.

Særlig Storbritannia har vært en pådriver for direktivet, fordi de håper økt tilgang til overvåkning av internett-trafikk, e-post og telefoni vil gjøre det lettere å avsløre terrorister.

Før helgen ble det kjent at nettverket Creative and Media Business Alliance (CMBA) - der Disney og Universal er blant medlemmene - har sendt et brev til alle parlamentsmedlemmene. Der ber de om at direktivet også skal hjelpe til å bekjempe fildeling.

- Vi vil sette pris på din støtte i å sikre at dette blir et effektivt instrument i kampen mot piratvirksomhet, skriver organisasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.