Vil bruke loven mot billetthaiene

Forbrukerrådet ber justisminister Odd Einar Dørum personlig ta initiativ til en lov som forbyr organisert svartebørssalg av billetter til kultur- og sportsarrangementer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kan bety at denne type handel blir straffbar i framtida. Da Gunnar Eide Concerts og Billettservice prøvde å stoppe salget i Namsretten, ble det tap på alle fronter. Problemet er at det ikke finnes noen lov mot svartebørshandel.

Føler seg lurt

Direktør Per Anders Stalheim i Forbrukerrådet mener at problemet svartebørshandel med billetter til denne type arrangementer er økende, og han ber om at arbeidet med en lov om forbud gis høy prioritet i departementet.

- Vi får stadig flere henvendelser fra personer som føler seg lurt og utnyttet av svartebørsfirmaer, skriver direktør Stalheim i et brev til justisminister Dørum.

Stalheim understreker at han er kjent med at både Konkurransetilsynet og Forbrukerombudet ut fra gjeldende regelverk vurderer hvilke krav som kan stilles til svartebørsfirmaene, bl.a. om prisopplysning.

- Vi antar imidlertid at dette problemet ikke kan løses uten et klart forbud mot videresalg av denne type billetter. Slikt svartebørssalg er blitt et problem i Norge. Etter vårt syn er det derfor viktig at myndighetene reagerer med et lovforbud, slik som i Danmark, fortsetter Stalheim.

Dobbelt pris

Forbrukerrådet har vanskelig for å se noen grunn til at vi i Norge skal akseptere at et firma ødelegger markedet for populære kulturtilbud - at firmaet tjener enorme summer på bekostning av kultur- og sportsinteresserte personer.

Konkret består problemet i at firmaer driver storoppkjøp av billetter til populære arrangementer. Deretter selges disse billettene videre, ofte til dobbelt pris eller mer.

Billettene blir gjerne annonsert til salgs i aviser, og firmaene bruker navn som kan forveksles med Postens salgsavdeling. Annonsene framtrer gjerne som arrangørens egne annonser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer