Vil bygge ny Titanic

En gruppe av amerikanske og sveitsiske investorer vil bygge en tro kopi av ulykkes-skipet Titanic til 90-års jubileet i 2002. Prislappen: 3,5 milliarder kroner.

Hensikten med prosjektet er å bygge en tro kopi av Titanic. Skipet skal etter planen fylles til ripa av kjendiser, og legge ut på samme rute som ulykkesskipet tok den skjebnesvangre aprilkvelden i 1912. En jomfrutur vil bli en relativt kostbar affære: prisene begynner på 70 000 kroner og stopper på 700 000.

De ansvarlige for prosjektet lover at denne gangen skal skipet komme frem til New York - det samme sa forøvrig ingeniørene i 1912.

Cruisebåt

Ifølge avisa New York Post vil båten koste over 3,5 milliarder kroner. Den skal stå ferdig til 90-års jubileet i år 2002, og etter jomfruturen 15.april skal «Titanic II» gå inn i vanlig cruisetrafikk - hvis den holder seg flytende...

Planene satte fart etter Titanic-manien utløst av storfilmen.

- Vi mener at dette er det riktige tidspunktet fordi hele verden lider av Titanic-feber, sier Anette Voelker talskvinne for selskapet G&E Business Consulting and Trust, som har aksjemajoriteten i selskapet som skal bygge Titanic-kopien.

- Det vil bli som en reise tilbake i tid, sier Voelker.

Prislappen på 3,5 milliarder er ikke noe problem ifølge Voelker.

- Alle investorer ønsker to ting: De vil ha spennende prosjekter som de kan tjene penger på, jeg vet vi kan gi dem begge deler, hevder talskvinnen.

Titanic verft

Verftet som bygde den originale Titanic er forespurt om de også vil bygge kopien. Verftet har fortsatt originaltegningene, selv om de nå for det meste lager olje-rigger. Verftet har allerede begynt å bistå interessentene med å lage en Titanic-miniatyr.