Vil bytte gatenavn

I dette huset i Thereses gate bodde Knut Hamsun og kona Bergljot lengst under sin Oslo-periode. Historikeren Lars Frode Larsen mener det er den naturlige Hamsun-gata. - Uten at det skvetter brunt på folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I gårsdagens avis lanserte Gyldendal-sjef Geir Mork ideen om at Akersgata bør omdøpes til Knut Hamsuns gate. I februar neste år er det 50 år siden forfatteren døde. Larsen mener dette forslaget er urealistisk fordi Akersgata-navnet er for innarbeidet, og rommer en hel kultur.

- Akersgata er ikke bare et navn, men et begrep. Det hadde selvsagt vært flott, men jeg tror Thereses gate er mer realistisk. Dette navnet knytter det seg heller ikke for mange assosiasjoner til, sier Larsen.

Spilte bort pengene

Knut Hamsun bodde i Thereses gate 49 i årene 1902- 1904 da han stiftet bo med sin første kone Bergljot. Dette er det stedet dikteren bodde lengst under sine mange Oslo-opphold, og et av de få husene som står igjen. Lars Frode Larsen er for tida som konsulent for Ingar Sletten Kolloen i hans arbeid med en ny stor Hamsun-biografi. I dette arbeidet har han funnet helt nye opplysninger om Hamsuns tid i Thereses gate.

- Selv for den tida var dette et staselig hjem, sier Larsen fra sin utkikkspost i den store grønne hagen foran den ruvende murvillaen. Hamsun disponerte hele første etasje, til tross for at han ikke hadde spesielt mye penger å rutte med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer