KOMMENTARER

Vil de slåss under ramadan?

Hvordan vil muslimenes hellige fastemåned påvirke situasjonen i Egypt?

KRIG ELLER FRED? Kvinner som støtter den avsatte presidenten i Egypt, Muhamed Mursi, i bønn i Rabba-krysset. AFP PHOTO / MAHMUD HAMS Scanpix
KRIG ELLER FRED? Kvinner som støtter den avsatte presidenten i Egypt, Muhamed Mursi, i bønn i Rabba-krysset. AFP PHOTO / MAHMUD HAMS Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DET ER SPØRSMÅLET mange stiller seg nå. Vil konflikten igjen trappes opp i gatene, vil situasjonen fortsettte som den er, eller vil man gå inn i en roligere periode? Hva vil skje under fredagsbønnen i morgen?

Ramadan er en måned for ettertanke, barmhjertighet, renselse og fred i sjelen. Måneden er også en tid da man skal unngå å krige. Det har vært våpenhviler under ramadan i historiens løp, men situasjonen i Irak de siste åra og i Syria i disse dager viser at fastemåneden ikke nødvendigvis har noen innvirkning på krig og vold. Kampevnen er kanskje ikke like stor når man verken kan spise eller drikke fra soloppgang til solnedgang, men kampviljen synes å være der.

I GÅR BLE ramadan innledet i Egypt, og dagen forløp relativt rolig, selv om tilhengerne av Det muslimske brorskap ble voldsomt provosert over at det ble utstedt arrestordre på deres leder, Mohamed Badie — for å ha vært den som startet urolighetene utenfor Republikanergardens hovedkvarter mandag kveld, der over 50 demonstranter ble drept. Hvordan Badie kan få hovedskylda for dette, når de militære bare mistet én eller to mann, er for mange uforståelig. Men selv om arrestordren også gjaldt ni andre ledere i brorskapet, var reaksjonen blant Mursi-tilhengerne først og fremst verbal. Og det til tross for at de dagen før var blitt oppfordret til å gjøre opprør mot de militære. Nå lå det ikke i oppfordringen hva dette opprøret skulle bestå i, men det kunne ha ført til en umiddelbar opptrapping uansett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer