Vil dirigere i nordavind og sno

Kork-dirigent Miguel Harth-Bedoya elsker Norge: - Men jula feirer jeg med sommervarme.

SVINGER TAKTSTOKKEN: Nylig var Miguel Harth-Bedoya i Oslo og øvde med Kringkastingsorkestret. Neste år blir han Korks sjefdirigent for tre år, og har store ambisjoner for orkestret. Vi skal ut i verden, sier han til Dagbladet. Foto: Anders Grønneberg
SVINGER TAKTSTOKKEN: Nylig var Miguel Harth-Bedoya i Oslo og øvde med Kringkastingsorkestret. Neste år blir han Korks sjefdirigent for tre år, og har store ambisjoner for orkestret. Vi skal ut i verden, sier han til Dagbladet. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kork-dirigent Miguel Harth-Bedoya (44) er blitt glad i kalde Norge, men peruaneren feirer varm jul.

Hver eneste jul reiser Miguel Harth-Bedoya med kone og barn til Peru eller Chile for å treffe familien og feire jul.

Skup for Kork Og på den sørlige halvhule - med strandsand mellom tærne og het sol over hodet - er den temmelig annerledes vår.

- For meg er jul verken vinter eller snø. Der vi er, varmer sola og vi bader. For oss er jul sommer, sier Miguel Harth-Bedoya.

Mesterdirigenten traff Kringkastingsorkestret (Kork) for to år siden, og det oppsto kjærlighet ved første blikk. Nå er han ansett som sjefdirigent for tre år, og tiltrer høsten 2013.

- Jul er tradisjoner Harth-Bedoya er gift med chilenske Maritza og sammen har de tre barn i alderen seks til elleve år. Han beskriver barna som ekte texanere, men fornekter ikke sitt opphav.

- Jul er tradisjoner, og for at barna skal forstå hvor vi kommer fra, feirer vi jul enten hos Maritzas eller min familie. Det er viktig å holde på kultur, tradisjoner - det inkluderer gaver og juletrær også, sier sjefdirigenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer