Vil drive Oslo Live videre til tross for konkurs

Crystal Castles kan styrte ei flaske whiskey på Oslo Live-scenen neste gang også.

PÅ OSLO LIVE: Vokalist Alice Glass i bandet Crystal Castles drakk ei flaske whiskey under sommerens Oslo Live-festival. Selv om selskapet Sommerevent AS har slått seg konkurs, skal Oslo Live drives videre, ifølge Oslo Live-sjef Magnus Ulvik. Foto: STELLA PICTURES
PÅ OSLO LIVE: Vokalist Alice Glass i bandet Crystal Castles drakk ei flaske whiskey under sommerens Oslo Live-festival. Selv om selskapet Sommerevent AS har slått seg konkurs, skal Oslo Live drives videre, ifølge Oslo Live-sjef Magnus Ulvik. Foto: STELLA PICTURESVis mer

(Dagbladet): Fredag ble det klart at selskapet Sommerevent AS har begjært seg selv konkurs ved Oslo byfogdembete.

Selskapet har de siste tre årene drevet byfestivalen Oslo Live på Kontraskjæret i Oslo - med navn som Echo & the Bunnymen, Justice, Kent, In Flames og Scissor Sisters på plakaten.

- Det er mange grunner til at det har gått som det har gått, men hovedpoenget er jo at utgiftene våre har vært større enn inntektene, sier daglig leder i Oslo Live, Magnus Ulvik, til Dagbladet.

Billigfestival Festivalen ble til sommeren 2008 som en konsekvens av at Quartfestivalen måtte avlyse.

Oslo Live overtok da 2/3 av artistene som den forhendværende sørlandsfestivalen hadde booket. De priset dagspassene sine til 99 kroner, noe som var rekordbillig i den norske festivalfaunaen.

Selv om de i år økte prisen med hundre kroner, lå de godt under prisnivået til Norwegian Wood (765 kroner), Hovefestivalen (795 kroner) og Øyafestivalen (645 kroner). I 2009 solgte festivalen til sammen 29 000 billetter.

I år ble det solgt 18 500 billetter.

- Vi hadde helt klart håpet på å selge flere billetter i år. Man satser jo alltid på utsolgt, sier Ulvik.

Gjenoppstår På tross av konkursen kommer festivalen Oslo Live til å leve videre - om enn i noe endret drakt.

- Vi jobber for at det skal bli Oslo Live også i 2011. Her er vi i dialog med flere aktører. Tidligere har vi vært to stykker som har drevet denne festivalen fra kjøkkenbordet. Nå ønsker vi å samle et team med mer kompetanse og erfaring som skal finjustere konseptet ytterligere. Et av tiltakene er at festivaldatoene blir endret.

- Men hovedideene våre synes vi er så gode, at vi gjerne vil holde dem hemmelig foreløpig. Men vi skal i alle fall lære av våre feil, forteller Oslo Live-sjefen.

KONKURS: Sondre Sommerfelt og arrangørene Magnus Ulvik og Gaute Haaversen Westhassel (t.h.) før festivalen i 2008. Foto: Geir Barstein
KONKURS: Sondre Sommerfelt og arrangørene Magnus Ulvik og Gaute Haaversen Westhassel (t.h.) før festivalen i 2008. Foto: Geir Barstein Vis mer