- Vil Dronning Margrethe røyke i barnedåpen?

Begynner prinsen å gråte under dåpen, og vil Dronning Margrethe ta frem sigarettpakken i kirken? Det finnes nesten ingen grenser for hva bookmakerne tilbyr av spill før den kongelige dåpen i København.

(Dagbladet.no): Det danske folket gleder seg til kronprins Fredrik og kronprinsesse Marys førstefødte skal døpes i København lørdag, og spenningen er stor omkring hvilket navn det nyeste leddet i arverekken vil få.

Internasjonale bookmakere utnytter spenningen, og tilbyr kundene å sette penger på den nye prinsens navn.

Det er også mulig å tippe hvor mange navn prinsen vil få, om han vil begynne å gråte under dåpen og om Dronning Margrethe fyrer opp en sigarett i kirken, melder danske Politiken.

Kommentatorene bestemmer

Men hvordan definerer bookmakerne barnegråt?

- Litt babylyder vil ikke bli betraktet som gråt. Defenisjonen er at man ikke er i tvil om at han gråter, sier Richardt Funchm, sjef for Ladbrokes i Danmark, til den danske avisa.

Funch forteller at bookmakerselskapet vil ta utgangspunkt i uttalelsene til tv-kommentatorene som skal kommentere dåpen direkte på dansk tv.

- Vi vil nok gå rimelig langt i defenisjonen av gråt. Men sover han gjennom hele seansen, er det selvfølgelig ikke snakk om gråt, sier Richardt Funch.

Den danske kongefamilien har tradisjon for å kalle annenhver prins i arverekken Fredrik og Christian, og det er derfor ventet at et av navnene til dåpsbarnet blir Christian.  Navnet har 1,01 i odds hos Funchs bookmakerselskap. Det vil si at en innsats på 1.000 norske kroner, gir en gevinst på 10 kroner.

PARTYPRINSENS FØRSTEFØDTE: Kronprins Haakon er fadder når det danske kronprinsparets førstefødte skal døpes i København i dag. Internasjonale bookingselskaper tilbyr kundene å sette penger på om den danske dronningen vil røyke under barndåpen. Foto: AP/Stine Larsen
PARTYPRINSENS FØRSTEFØDTE: Kronprins Haakon er fadder når det danske kronprinsparets førstefødte skal døpes i København i dag. Internasjonale bookingselskaper tilbyr kundene å sette penger på om den danske dronningen vil røyke under barndåpen. Foto: AP/Stine Larsen Vis mer
SIGARETT: Dronning Margrethe er blitt kritisert for å være et dårlig forbilde for danske kvinner, fordi hun ofte avbildes med en sigarett.