Vil du bli joikens Eminem?

I sommer arrangeres verdens første battle i joik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I hiphop-verdenen er såkalte battles et kjent fenomen.

Eminem er en av flere rappere som først gjorde seg bemerket i battlekretser, og denne typen konkurranse er også tema for den delvis biografiske filmen «8 Mile» med den kjente artisten i hovedrollen.

Det hele går altså ut på at to rappere kjemper mot hverandre ved hjelp av rim som de freestyler, det vil si finner på der og da.

Det er den enkeltes improvisatoriske skills, eller ferdigheter bak mikrofonen, som sjuende og sist avgjør hvem som går av med seieren.

Fredag 27. juli overføres konseptet for første gang til joikens verden, når joikebattlerne inntar hovedscenen på den samiske kultur- og musikkfestivalen Márkomeannu i Evenes, opplyser festivalens hjemmeside.

Håpefulle joikere skal konkurrere i en utslagskonkurranse der de duellerer mot hverandre inntil de to joikerne med størst evne til å improvisere over utvalgte temaer møtes i finalen.

- Folk vil få anledning til å melde seg på fra de kommer fredag og underveis. Det er første gang vi arrangerer dette og derfor vanskelig å si noe om hvordan det vil bli på det nåværende tidspunkt, sier Beatrice Fløystad i Márkomeannu-festivalen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer