Vil du bli kjent med en spennende mann i påsken?

Sør-Afrikanske Deon Meyer er et godt valg.

KOMPLETT THRILLER: Deon Meyer har levert en komplett thriller, mener anmelderen.
Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
KOMPLETT THRILLER: Deon Meyer har levert en komplett thriller, mener anmelderen. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les intervju med Deon Meyer her.

ANMELDELSE: Presidenten i Sør-Afrika har antakelig atskillig mer oversiktlige arbeidsdager enn sin landsmann, forfatteren Deon Meyer.

Meyer er for lengst utropt til en av vår tids fremste forfattere i thrillersjangeren, og etter å ha lest hans siste bok, den nesten 600 sider lange «Brennende spor», sitter jeg igjen i en slags stum beundring for hvordan det er mulig å komponere en så kompleks historie, og samtidig være så god på detaljnivå.

Jeg har prøvd, men det går ikke an å arrestere ham på noe som helst.  

Vev av hendelser Man skulle tro at Deon Meyer hadde en hel boligblokk med researchere og logistikkmedarbeidere til disposisjon. Men antakelig har han bare en svært velfungerende hjerne.

Å gi noe referat av handlingen fortoner seg nesten umulig. En rekke begivenheter veves sammen, karakterene kommer fra fra ulike samfunnslag og ulike nasjoner, de har forskjellige motiver for å handle som de gjør, og svært varierende eksistensiell bagasje. Forfatteren studerer alle inngående og tegner svært gode portretter av dem. Tre parallelle historier fortelles fra tre ulike perspektiver. De involverer alt fra muslimske terrorister, våpensmuglere, diamantsmuglere til gjengmedlemmer i Cape Town, CIA-agenter og frilans lykkejegere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer