Vil du bli mangemillionær?

I USA er toppremien 70 millioner. Det blir for mye, synes Frithjof Wilborn.

(Dagbladet.no): Søndag startet en ny runde med «Vil du bli millionær» i det amerikanske tv-nettverket ABC. Etter noen sesonger med dalende interesse har tv-nettverket tatt grep og åpnet lommeboka på vidt gap for de som deltar. Toppremien er nå 70 millioner kroner. Og med det nye konseptet kom også seerne tilbake. TV-målingene viser 17,5 millioner seere, det mest sette programmet på amerikansk fjernsyn søndag kveld, uavhengig hvilket tv-nettverk.

I Norge ser i snitt 700 000 seere «Vil du bli millionær» på mandager på TV 2. Toppremien er to millioner kroner, noe den har vært lenge uten at seertallene har blitt noe dårligere.

- Jeg tror ikke programmet blir noe bedre med 70 millioner i toppgevinst, men amerikanerne har hatt en tendens til å pøse ut penger for å holde på seertallene, sier Frithjof Wilborn til Dagbladet.no.

Gir seg

Søndag ble det delt ut sju millioner kroner til en deltager i USA. Deltageren trakk seg etter å ha svart på 12 spørsmål. I den norske utgaven får du 300 000 kroner om du kommer så langt, noe ganske mange har klart.

- Jeg ville nok tenkt som den amerikanske deltageren og gitt meg da ja, sier Wilborn til Dagbladet.no.

Han frykter at mange kan komme til å trekke seg tidligere og ikke satse på toppgevinstene når man uansett vinner så mye penger på et lavere nivå på premiestigen.

- Det som fenger med programmet er hvordan folk klatrer på stigen og fallet de risikerer om de bommer. Det er det som gir programmet nerve, sier Frithjof Wilborn til Dagbladet.no.

Vil gi bort mer

Tidligere har det vært slik at spørsmålene i den amerikanske utgaven av «Vil du bli millionær» har hatt enklere spørsmål enn i den norske, men hvordan det er nå med høyere premiesummer, vet ikke Wilborn.

Han har laget 12 programmer denne sesongen. Fem gjenstår. Ingeting tyder på at TV 2 vil legge ned programmet.

- Nei, det tror jeg ikke. Men jeg kunne godt tenke meg å betale ut mer enn det vi har gjort til nå, men ikke ved å høyne premiesummene, sier mannen med sjekkheftet.

Så langt har fire fått én million, mens et par har vunnet toppgevinsten på to millioner.

VINNER HAN?:</B> Rune Hølleland fra Tromøy skal i ilden neste mandag på «Vil du bli millionær». Han kan vinne to, men ikke 70 millioner som i USA.