Vil du bli milliardær?

Glem spill om småpenger. Nå kommer neste generasjons spørrelek.

«Vil du bli millionær» har gått sin seiersgang som tv-konsept over store deler av verden. Det er et eller annet med å stikke av med store mengder penger på en litt mer fortjent måte enn å vinne i lotto som gjør det så ekstremt spennende å følge med.

De som laget det originale konseptet vet selvfølgelig det. Derfor sysler de med tanken på å lage tidenes gameshow i USA, skriver nettstedet The Drudge Report.

Michael Davies' Diplomatic Productions skal lage «Vil du bli milliardær?» i september. Deltakerne får altså muligheten til å vinne en milliard dollar hvis de klarer å svare riktig på et gitt antall spøsmål etter hverandre. Det er foreløpig ikke klart hvordan programmet skal legges opp, men man kan jo anta at det ikke blir veldig enkelt å stikke av med milliarden. Programmet skal i følge Drudge være en engangsjippo, et to timer langt direkteshow.

Samtidig foregår det et høyt økonomisk spill i kulissene for å få programmet på lufta. Pepsi skal ha gått med på å stille prispengene til rådighet. Med så mange penger på bordet er det kanskje heller ikke så rart at Pepsi prøver å forsikre seg mot at noen stikker av med førstepremien.

Drudge skriver at den britiske forsikringsgiganten Lloyds er blitt kontaktet med tanke på å redde eventuelle stumper. Førstepremien er omtrent like stor som prislappen på Lillehammer-OL.

I STARTGROPA? Det spørs vel om If vil forsikre TV 2 mot premieutbetaling på en milliard eller sju.