DEBATT

Debatt: Integrering

Vil du ha 95 nye superlikes?

Integrering trenger ikke være så vanskelig, Sylvi Listhaug.

Tinder: Har du akkurat kommet til Norge, kan et Tinder med organisasjoner også være et godt verktøy for å bli inkludert i det norske samfunnet, skriver innleggsforfatteren. Foto: Jonathan Brady / Pa Photos / NTB scanpix
Tinder: Har du akkurat kommet til Norge, kan et Tinder med organisasjoner også være et godt verktøy for å bli inkludert i det norske samfunnet, skriver innleggsforfatteren. Foto: Jonathan Brady / Pa Photos / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Tenk at du plutselig har havna på et helt nytt sted. Du kjenner ingen. Folk snakker rart og ser litt rare ut. Du aner ikke hva du skal gjøre for å bli kjent med noen. I et desperat forsøk på å finne nye venner laster du ned Tinder. Swiper gjennom.

Nei. Nei. Nei. Tre bilder lyser plutselig mot deg. Det ser lovende ut. Dere har mange felles interesser.

Ping! Du har en ny match. Den aller første kontakten er etablert, og enn så lenge virker mulighetene uendelige. Tør du hoppe ut i det og dra på date?

Ser man for seg at det ikke er potensielle partnere man swiper gjennom, men organisasjoner som ønsker seg nye medlemmer, åpner det for mange muligheter. Har du akkurat kommet til Norge, kan et Tinder med organisasjoner også være et godt verktøy for å bli inkludert i det norske samfunnet.

Vi i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) har akkurat lansert kampanjen LNUmatch. Vi vil vise at det ikke trenger være vanskelig for unge flyktninger å komme i kontakt med frivilligheten. I våre 95 medlemsorganisasjoner finnes det over 9000 lokallag over hele landet. De bare venter på å gi en superlike eller ti til en som kjeder seg på mottak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer